sâmbătă, 13 iulie 2013

Pandispan cu visine

Un desert mai simplu nici ca se poate. Super pufosenie si cu fructe rezulta un dulce perfect langa o cafea, un ceai sau servit asa simplu!

Ingrediente:
  • 5 oua
  • 7 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 3 linguri ulei
  • 7 gr praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 20 de visine
Mod de preparare:
Prima data scoatem ouale de la rece si le lasam sa fie la temperatura camerei.
Visinele le spalam, scoatem samburii si le punem intr-o sita la scurs.
Albusurile le mixam cu zaharul pana devin o spuma tare.
Galbenusurile le batem cu un tel impreuna cu uleiul.
Peste albusuri punem amestecul de galbenusuri, un praf de sare, esenta si praful de copt.
La final dam drumul la faina in ploaie si mixam la viteza mica pana obtinem o compozitie spumoasa si aerata.


Ungem o tava de chec cu margarina si o tapetam cu hartie de copt.
Turnam compozitia in tava, tavalim visine prin faina si le punem deasupra.


Introducem pandispanul in cuptorul incins si reglam temperatura la 180 de grade.
Il lasam la copt cam 25-30 de minute pana ce deasupra se rumeneste frumos.
Cand este gata, intredeschidem usor usa cuptorului si o lasam asa 10-15 minute apoi scoatem pandispanul.
Se serveste simplu, pudrat cu zahar , sosuri de fructe sau ce mai doriti!



16 comentarii:

  1. Minunat arata! Iau si eu 2 feliute pt cafea. O duminica frumoasa sa ai.

    RăspundețiȘtergere
  2. Pufos, simplu , dar...foarte, foarte gustos.
    Bravo tie !
    Duminica faina sa ai, te tzuc!

    RăspundețiȘtergere
  3. Un desert simplu si bun care se termina prea repede ;-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Faci si tu ca mama. Vine de la servici se uita si zice doar un pandispan ai facut? Eu zic da cat sa avem pentru o zi ca apoi este zi de post. Si cica sa vezi tu ce repede se mananca si asa a fost...

      Ștergere
  4. De asta iarna visez si eu la o bunatate cu visine, ce bine ca ai facut sa ia si eu o feliuta

    RăspundețiȘtergere
  5. Arata extraordinar aceasta prăjiturică , simpla si pe gustul tuturor, aveti absolut toate retetele explicate detaliat , credeti-ma c-am incercat foarte multe ,, mi-au iesit minunat ,, multumesc mult ca existați si fiecare reteta postata ma încânta !!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc din suflet pentru asa cuvinte minunate! Nu pot decat sa ma bucur cand aud ca cineva incearca retete de ale mele si ca ii plac mult! O seara frumoasa!

      Ștergere