Ingrediente:
- 5 oua
- 7 linguri zahar
- 6 linguri faina
- 3 linguri ulei
- 7 gr praf de copt
- 1 praf de sare
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 20 de visine
Prima data scoatem ouale de la rece si le lasam sa fie la temperatura camerei.
Visinele le spalam, scoatem samburii si le punem intr-o sita la scurs.
Albusurile le mixam cu zaharul pana devin o spuma tare.
Galbenusurile le batem cu un tel impreuna cu uleiul.
Peste albusuri punem amestecul de galbenusuri, un praf de sare, esenta si praful de copt.
La final dam drumul la faina in ploaie si mixam la viteza mica pana obtinem o compozitie spumoasa si aerata.
Ungem o tava de chec cu margarina si o tapetam cu hartie de copt.
Turnam compozitia in tava, tavalim visine prin faina si le punem deasupra.
Introducem pandispanul in cuptorul incins si reglam temperatura la 180 de grade.
Il lasam la copt cam 25-30 de minute pana ce deasupra se rumeneste frumos.
Cand este gata, intredeschidem usor usa cuptorului si o lasam asa 10-15 minute apoi scoatem pandispanul.
Se serveste simplu, pudrat cu zahar , sosuri de fructe sau ce mai doriti!
Super bun!
RăspundețiȘtergereMultumesc Cristina...
ȘtergereO pufosenie cu visine....asa i-as spune!
RăspundețiȘtergereAsa este Janet. Multumesc pentru vizita!
ȘtergereMinunat arata! Iau si eu 2 feliute pt cafea. O duminica frumoasa sa ai.
RăspundețiȘtergereServeste Timea. O duminica placuta si pentru voi!
ȘtergerePufos, simplu , dar...foarte, foarte gustos.
RăspundețiȘtergereBravo tie !
Duminica faina sa ai, te tzuc!
Multumesc mult Sidy pentru cuvintele frumoase. Pup!
ȘtergereUn desert simplu si bun care se termina prea repede ;-)
RăspundețiȘtergereFaci si tu ca mama. Vine de la servici se uita si zice doar un pandispan ai facut? Eu zic da cat sa avem pentru o zi ca apoi este zi de post. Si cica sa vezi tu ce repede se mananca si asa a fost...
ȘtergereO prajitura gustoasa de sezon! :)
RăspundețiȘtergereMultumesc Laura!
ȘtergereDe asta iarna visez si eu la o bunatate cu visine, ce bine ca ai facut sa ia si eu o feliuta
RăspundețiȘtergereCu mare drag te servesc Andreea!
ȘtergereArata extraordinar aceasta prăjiturică , simpla si pe gustul tuturor, aveti absolut toate retetele explicate detaliat , credeti-ma c-am incercat foarte multe ,, mi-au iesit minunat ,, multumesc mult ca existați si fiecare reteta postata ma încânta !!!
RăspundețiȘtergereMultumesc din suflet pentru asa cuvinte minunate! Nu pot decat sa ma bucur cand aud ca cineva incearca retete de ale mele si ca ii plac mult! O seara frumoasa!
Ștergere