luni, 6 februarie 2023

Nuci umplute cu crema caramella si portocale

 
Desi imi plac atat, atat de mult nucile umplute, cam evitam sa le pregatesc din cauza coacerii lor, dura o eternitate si manuiam forma pe aragaz de transpiram. Insa, mi-am achizitionat un aparat electric si coc in el 24 de jumatati. Cum e? Super fain, iar acum coacerea dureaza foarte putin (parca nu imi venea sa cred), ia mai mult timp sa faceti bilutele. Si am pregatit pentru umplerea lor o crema aromata cu portocale, super faina, super delicioasa si fara zahar. Stiu sigur ca de acum am sa fac nuci umplute mai des.

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 250 unt 80 % grasime
  • 4 oua
  • 4 linguri indulcitor pudra (sau 4 linguri zahar pudra)
  • 1 lingurita praf de copt
  • 600 gr faina
  • 2 lingurite vanilie
Pentru crema:
  • 400 ml lapte
  • 3 linguri indulcitor pulbere (sau 3 linguri zahar)
  • 3 linguri amidon
  • 2 linguri cacao
  • 350 gr crema caramella (sau caramel, sau nutella)
  • 150 gr miez de nuca
  • coaja rasa de la o portocala
  • 1 lingurita esenta de portocale
Mod de preparare:
Aluatul:
Intr-un bol puneti untul, de la temperatura camerei, taiat cuburi.
Adaugati indulcitorul pudra, un praf de sare si incepeti sa mixati.
Adaugati cate un ou, mixati dupa fiecare pana il incorporati.
Puneti vanilia, praful de copt, apoi incorporati faina cernuta, putin cate putin.
Trebuie sa obtineti un aluat maleabil, nelipicios.
Cand nu mai puteti mixa, framantati cu mana.
Inveliti aluatul in folie alimentara, il dati la rece 30 de minute.
In acest timp pregatiti crema:
Intr-o cratita puneti laptele, indulcitorul, amidonul si cacaoa cernuta.
Transferati pe foc, focul sa fie la mic, amestecati continuu cu un tel, pana se ingroasa.
Cand este gata, o dati deoparte, o acoperiti cu folie, o lasati sa se raceasca.
Miezul de nuca il prajiti usor, apoi il macinati.
Crema rece, o mixati 1-2 minute.
Adaugati crema caramella peste, coaja rasa de portocala si esenta.
Mixati bine, iar la final incorporati si nuca macinata.
Scoateti aluatul de la rece, rupeti bucatele si formati bilutele.
Dupa ce ati terminat de facut bilutele, incepeti coacerea lor.
Puneti aparatul in priza, il lasati sa se incalzeasca, apoi asezati bilute de aluat in forme.
Le lasati pana se rumenesc.
Procedati asa pana le terminati pe toate.
Imediat le curatati surplusul de pe margine (daca nu aveti timp atunci, faceti aceasta operatiune alta data si va ajutati de un cutit mic).
Puneti crema in toate jumatatile si lipiti cate doua.
Le asezati pe toate pe un platou.
Le inveliti in folie pentru a se pastra fragede si le tineti intr-un loc racoros.
Le serviti simple sau pudrate cu indulcitor (zahar pudra).
Pofta buna!






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu