luni, 18 martie 2013

Fursecuri cu unt si cocos

Am vazut aceasta reteta acum mai mult timp pe blogul Laurei Laurentiu si am salvat-o cu gandul sa prepar si eu aceste fursecuri.Au o aroma placuta de unt si cocos, vanilie iar de gust nu mai vorbesc.Cu siguranta o sa le mai fac si alta data mai ales ca tin foarte mult timp, si de ce stau, de ce ele devin mai fagede.

Ingrediente:
  • 2 galbenusuri
  • 200 gr unt
  • 50 gr nuca de cocos
  • 100 gr zahar pudra
  • 150 ml lapte rece
  • 250 gr faina
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie
  • coaja rasa de portocala
  • 1 lingura zahar + 1 lingura nuca de cocos.
Mod de preparare:
Intr-un bol mixam untul (de la tamperatura camerei) cu zaharul pudra pana devine o crema, apoi adaugam galbenusurile.
Incorporam faina, praful de copt, nuca de cocos, sarea si amestecam bine.
Mai apoi punem esenta de vanilie, zaharul cu pastai de vanilie, coaja rasa de portocala.
Spre final adaugam lapte cate putin, amestecam cu o paleta de silicon si cand obtinem o consistenta cremoasa incetam sa mai turnam lapte.
Ungem o tava cu unt si tapetam cu hartie de copt.
Intr-un pos punem aluat si formam niste cerculete direct in tava.
Amestecam lingura de zahar cu cea de cocos si presaram peste fursecuri cate putin.

Introducem tava in cuptorul incins, la o temperatura potrivita si lasam fursecurile acolo sa prinda o culoare aurie deasupra.

Le scoatem pe un platou si formam altele pana terminam toata compozitia de aluat.
Mie mi-au iesit 2 tavi si jumatate.
Le lasam sa se raceasca apoi servim!
Sursa de inspiratie! Multumesc mult pentru reteta!


20 de comentarii:

  1. ce bine arata! si cred ca sunt ataaaaaaaaaat de parfumate!

    RăspundețiȘtergere
  2. Sunt grozave, am facut si eu si mi-au placut mult!! Pup

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu pot refuza nici un fel de fursec, iar daca e servit si langa o ceasca de ceai , ce mai , o minunatie !!! ;)

    RăspundețiȘtergere
  4. Tare bune trebuie sa fie cerculetele tale. Langa o cana cu ceai, sunt rasfat curat. Pupic!

    RăspundețiȘtergere
  5. Sunt delicioase si tu le-ai prezentat de nota 10 cu * * * * * stelute !!!
    Bravo tie !
    Oare mai ai ?
    Te tzuc cu drag !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vai Sidy ce apreciere mareata.Multumesc din suflet..Nu mai am pentru ca le-am pregatit pentru a le trimite, si noua ne-au ramas cateva bucatele.Pupici!

      Ștergere
  6. Astea arata foarte bine ! le fac si eu, sunt curioasa daca imi ies macar pe jumatate de frumos cum ti-au iesit tie.
    Felicitari, tine-o tot asa , eu te vizitez des (zilnic) imi place mult tot ce faci.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult pentru vizita si apreciere.Cu siguranta o sa va iese foarte bine, o sa vedeti.Curaj si astept parerea daca v-au placut!

      Ștergere
  7. Tare mult imi place dimineata la cafea sau ceai sa ma asa ceva .
    Pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si mie imi plac in orice moment al zilei.Sunt asa aromate.Pup!

      Ștergere