Ingrediente:
Pentru aluat:
- 600 gr faina
- 350 ml apa calda
- 1 plic drojdie uscata (7 gr)
- 30 ml ulei (de floarea soarelui sau masline)
- sare
Pentru umplutura de cartofi:
- 5 cartofi potriviti
- 1 ceapa
- 1 lingura ulei
- sare
- piper
- boia de ardei dulce
Mod de preparare:
Aluatul:
Intr-un bol cerneti faina, presarati sare.
Amestecati plicul de drojdie cu jumatate din cantitatea de apa calda.
O turnati peste faina, puneti restul de apa, incepeti si framantati 5-6 minute.
Adaugati uleiul, mai framantati circa 5 minute.
Acoperiti aluatul, il lasati la dospit la loc cald, pana isi dubleaza volumul.
Umplutura de cartofi:
Cartofii spalati, ii puneti la fiert intr-o oala cu apa.
Ii verificati daca sunt fierti cu o furculita si daca se patrund usor, ii dati deoparte si ii scoateti intr-un bol.
Ii lasati 10 minute sa se racoreasca, ii decojiti si fie ii pasati cu furculita, fie ii dati pe razatoarea mare.
Ceapa curata o tocati marunt
Puneti intr-o tigaie o lingura de ulei, ceapa si putina apa.
Mai picurati cate putina apa, cand se evapora, pana ceapa este bine inmuiata.
Adaugati cartofii rasi, sare, piper si boia dulce.
Amestecati mai lasati 2-3 minute pe foc.
Dati deoparte umplutura, o lasati sa se raceasca.
Ungeti masa de lucru cu putin ulei, rasturnati aluatul, il impartiti in 8 bucati egale si formati bile din ele.
Luati fiecare bila de aluat, o intindeti cu sucitorul, dar nu prea tare.
Puneti in centru o lingura generoasa de umplutura de cartofi, impaturiti marginile la aluat, venind cu ele spre centru, peste umplutura.
Mai intindeti putin fiecare placinta cu sucitorul.
Incingeti o tigaie, dati focul potrivit.
Puneti cate o placinta, o coaceti pe ambele parti, le scoateti pe un platou.
Cand sunt gata de facut, serviti cu placere.
Sa aveti pofta!

Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu