Ingrediente:
Pentru blat:
- 8 albusuri
- 2 galbenusuri
- 50 ml ulei
- 8 linguri indulcitor pulbere (sau 8 linguri zahar)
- 6 linguri faina
- 60 gr nuca de cocos
- 1 praf de copt
- 1 lingurita esenta de cocos
Pentru crema de vanilie:
- 600 ml lapte
- 3 galbenusuri
- 8 linguri indulcitor pulbere (sau 8 linguri zahar)
- 5 linguri amidon
- 150 gr unt 80% grasime
- 1 lingurita vanilie
In plus:
- 100 gr ciocolata neagra cu indulcitor (sau cu zahar) 80% cacao
- 80 ml smantana pentru frisca
- nuca de cocos pentru decorat
- alte decoratiuni
Mod de preparare:
Blatul:
Albusurile le mixati cu un praf de sare pana devin spuma.
Adaugati indulcitorul, mixati pana obtineti o bezea ferma.
Intr-un bol separat amestecati galbenusurile cu uleiul si esenta de cocos, apoi le incorporati usor in bezea.
Adaugati faina cernuta, nuca de cocos si praful de copt, amestecati usor cu o paleta.
Impartiti compozitia in doua boluri in mod egal.
Tapetati cu hartie de copt o tava de 20/32 cm, turnati prima parte de blat, o nivelati.
Introduceti foaia in cuptorul incins, la 180 de grade pentru 12 minute.
La fel procedati cu a doua foaie.
Daca vreti, puteti coace tot blatul, apoi il taiati in doua foi.
Lasati sa se raceasca foile.
Crema de vanilie:
Amestecati intr-o cratita galbenusurile cu indulcitorul.
Adaugati laptele, apoi amidonul si amestecati bine.
Trasferati cratita pe foc, focul sa fie la mic, amestecati mereu cu telul pana se ingroasa crema ca o budinca.
O dati deoparte, adaugati untul taiat cuburi si vanilia.
Amestecati bine pana untul este complet topit.
Acoperiti crema cu folie, o lasati sa se raceasca.
Cand s-a racit, o mixati 1 minut.
Frisca o puneti intr-un bol de inox cu ciocolata rupta bucatele.
Le transferati pe baie de aburi, amestecati continuu pana ciocolata este complet topita.
Luati de pe foc, puneti jumatate de ciocolata pe fiecare blat si o intindeti cu o paleta.
O lasati 15-20 de minute sa se intareasca.
In tava in care ati copt blatul puneti hartie de copt.
Asezati prima foaie de blat cu ciocolata in sus, puneti jumatate din crema, o nivelati.
Puneti a doua foaie cu ciocolata in sus, o apasati usor, apoi puneti restul de crema si o nivelati.
Presarati nuca de cocos, puneti decoratiuni.
Acoperiti prajitura si o dati la rece peste noapte.
O portionati si serviti.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu