- 2,5-3 litri lapte
- 1 pahar 400 gr sana (sau 4-5 linguri smantana de tara)
- un praf de sare
Laptele il punem la fiert cu un praf de sare.
Dupa ce a fiert il lasam sa se raceasca.
Cand este doar putin caldut, nu cald, ci o tenta doar de caldut, turnam paharul de sana.
Il amestecam bine cu laptele si il lasam la loc cald pana a doua zi.
Daca folositi smantana, ungeti o cratita cu smantana, apoi turnati usor laptele caldut.
Daca a 2 a zi nu este inca facut, il mai lasati la loc cald pana se face iaurt.
Dupa ce s-a facut iaurtul il punem in frigider, pentru a se pastra bine.
Servim de cate ori dorim.
Daca a 2 a zi nu este inca facut, il mai lasati la loc cald pana se face iaurt.
Dupa ce s-a facut iaurtul il punem in frigider, pentru a se pastra bine.
Servim de cate ori dorim.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu