Blat:
Blat:
Mixam ouale spuma cu zaharul.
Adaugam apa, praful de copt si esenta de vanilie.
La urma incorporam faina.
Ungem o tava rotunda cu putin unt, punem hartie de copt si punem compozitia in tava.
O dam in cuptorul incins, la o 180 de grade si lasam acolo pana blatul este copt.
Il scoatem si il lasam sa se raceasca.
Crema:
Capsunile le decongelam (sau le spalam daca sunt proaspete).
Le pasam in blender.
Smantana o batem frisca cu zaharul pudra.
Branza o sfaramitam cu mana si o punem peste frisca.
Mai mixam putin, apoi adaugam capsunile pasate si zaharul vanilat.
Jeleul:
Foile de gelatina le punem la hidratat 10 minute in apa rece.
Capsunile decongelate le pasam in blender.
Intr-o cratita punem capsunile, zaharul, le punem pe foc si le lasam acolo pana se topeste zaharul bine de tot.
Dupa ce s-a topit zaharul luam cratita de pe foc, adaugam gelatina hidratata si invartim bine de tot.
O lasam putin sa se raceasca.
Asamblare:
Luam o tava detasabila de tort, o tapetam cu folie alimentara.
Punem blatul, iar peste acesta crema de branza pe care o intindem uniform.
Deasupra punem jeleul caldut.
Dam la frigider cateva ore, apoi servim.
Pofta buna!!!!!!!!!!
- 3 oua
- 3 linguri zahar
- 1 lingura apa rece
- 4 linguri faina
- jumatate plic praf de copt
- 1 esenta vanilie
- 350 gr branza de vaci
- 150 gr smantana mai groasa pentru frisca
- 100 gr zahar pudra
- 2 plicuri zahar vanilat
- 300 gr capsuni(eu am avut congelate)
- 200 gr capsuni
- 4 linguri zahar
- 6 foi gelatina
- optional 3-4 linguri apa (daca aveti capsunile congelate puneti zeama de la ele)
Blat:
Mixam ouale spuma cu zaharul.
Adaugam apa, praful de copt si esenta de vanilie.
La urma incorporam faina.
Ungem o tava rotunda cu putin unt, punem hartie de copt si punem compozitia in tava.
O dam in cuptorul incins, la o 180 de grade si lasam acolo pana blatul este copt.
Il scoatem si il lasam sa se raceasca.
Crema:
Capsunile le decongelam (sau le spalam daca sunt proaspete).
Le pasam in blender.
Smantana o batem frisca cu zaharul pudra.
Branza o sfaramitam cu mana si o punem peste frisca.
Mai mixam putin, apoi adaugam capsunile pasate si zaharul vanilat.
Jeleul:
Foile de gelatina le punem la hidratat 10 minute in apa rece.
Capsunile decongelate le pasam in blender.
Intr-o cratita punem capsunile, zaharul, le punem pe foc si le lasam acolo pana se topeste zaharul bine de tot.
Dupa ce s-a topit zaharul luam cratita de pe foc, adaugam gelatina hidratata si invartim bine de tot.
O lasam putin sa se raceasca.
Asamblare:
Luam o tava detasabila de tort, o tapetam cu folie alimentara.
Punem blatul, iar peste acesta crema de branza pe care o intindem uniform.
Deasupra punem jeleul caldut.
Dam la frigider cateva ore, apoi servim.
Pofta buna!!!!!!!!!!
Are o culoare frumoasa,si sigur este tare buna cu capsuni.Pup!
RăspundețiȘtergereEste o combinatie senzationala..pup!!
Ștergere