joi, 23 februarie 2012

Chiftele la cuptor



  • Ingrediente:
  • 1 kg carne tocata amestec ( 700 porc + 300 vita)
  • 1 cartof mare
  • 2 felii paine
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 3-4 catei de usturoi
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 1 legatura marar verde
  • 1-2 oua
  • sare
  • piper
  • 1 lingura amestec de legume uscate
Mod de preparare:
Cartoful il curatati, il spalati si il dati pe razatoare mica, apoi il stoarceti intre maini.
Ceapa si usturoiul le curatati si le tocati marunt.
Mararul si patrunjelul spalate, le tocati marunt.
Morcovul decojit il dati pe razatoarea mica.
Intr-un bol puneti carnea.
Adaugati verdeata tocata, ceapa cu usturoiul, cartoful si morcovul.
Painea o inmuiati in putina apa sau lapte, o stoarceti bine si o puneti sfaramitata in bol.
Puneti ouale (oul), depinde de marimea lor.
Condimentati cu sare, piper si amestecul de legume uscate.
Amestecati bine compozitia de carne.
Luati o tava de aragaz si o tapetati cu hartie de copt.
Luati cate putina compozitie, modelati chiftelele si le asezati una langa alta.
Dati tava in cuptorul incins, la o temperatura de 180 de grade, pentru 45-50 de minute. 
Ultimele 10 minute porniti ventialatia. Daca nu aveti cuptor cu ventialtie, dupa 30-35 de minute, intoarceti chiftelele.
Cand sunt gata, le scoateti din cuptor.
Le lasati sa se racoreasca, le puneti intr-o caserola cu capac si le pastrati la rece.
Se pot servi cu piure, salata, cu mustar , ketchup, etc.
Pofta buna! 





4 comentarii:

  1. Sunt mai sanatoase asa la cuptor.Eu cateodata mai calc stramb si le prajesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stai linistita ca toata lumea le mai prajeste din cand in cand,mai ales daca astepti musafiri le prajesti cat poti de repede!!

      Ștergere
  2. Si eu le prefer la cuptor! mai sanatoase asa. te pup

    RăspundețiȘtergere