- 1/2 piept de pui dezosat
- 1 lingura unt
- 2 catei de usturoi
- 1 canita pasta de rosii de casa
- 1 lingurita pasta de tomate
- 1 canita mica de vin rosu
- 3 linguri zeama de lamaie
- sare
- piper
- boia de ardei dulce
- marar verde
- 2 cartofi (sau puteti servi cu altceva)
Jumatatea de piept de pui o spalam si o tamponam cu un servet de bucatarie.
Usturoiul il curatam si il pisam.
Intr-un bol amestecam: pasta de rosii, pasta de tomate, vinul, zeama de lamaie, sare, piper, boia de ardei dupa gust si usturoiul pisat.
Amestecam bine toate aceste ingrediente.
Punem puiul in acest amestec, il tavalim de cateva ori pe ambele parti, apoi il dam la frigider cam 30 de minute.
Cei doi cartofi ii curatam, ii spalam si ii taiem pe jumatate.
Luam o tava de aragaz si o ungem cu tot untul.
Punem bucata de pui, cartofii, apoi tot amestecul de condimente il turnam peste.
Tocam si putin marar verde si presaram deasupra.
Acoperim tava cu staniol, pe care il gaurim din loc in loc.
O dam in cuptorul incins, la o temperatura potrivita 60 de minute (daca scade toata zeama puneti putina apa fierbinte sau inca putin vin).
Dupa cele 60 de minute scoateti staniolul si mai lasati 10 minute puiul descoperit.
Serviti pieptul de pui cald.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu