miercuri, 2 mai 2012

File de cod cu cartofi si rosii la cuptor

Ingrediente:
  • 2 fileuri de cod
  • 2 cartofi
  • 300 gr de rosii in sos tomat
  • 5-6 catei de usturoi
  • 1 rosie
  • un pahar de vin
  • sare
  • piper
  • patrunjel uscat
  • 2 linguri ulei de masline
Mod de preparare:
Luam bucatile de file de peste si le portionam.
Condimentam fiecare bucata cu sare si piper, pe ambele parti.
Luam un vas yena si il ungem cu uleiul.
Asezam in el bucatile de peste si le presaram cu patrunjel uscat.
Curatam usturoiul.
Patru catei ii zdrobim si ii punem peste fileuri.
Taiem rosiile in sos tomat cubulete si le imprastiem deasupra pestelui.
Rosia o spalam si o taiem felii si le asezam ca un acoperis, apoi turnam vinul.
Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem pe lung.
Acestia ii punem pe margine, iar peste taiem usturoiul ramas, bucatele mai mari.
Mai presaram putina sare si piper, acoperim vasul cu capacul si il dam in cuptor.
Aprindem cuptorul si lasam pestele cam 60 de minute.
Spre final, 10 minute, il lasam descoperit si la foc putin mai mare, pentru a se rumeni frumos.
Se scoate cand e gata si serviti!!
Bineinteles alaturi trebuie sa aveti o bere;)!!!!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu