- 35 de piersici
- zahar
- apa
Alegem piersicile care sunt coapte, dar mai tari la atingere, deoarece daca sunt moi nu sunt prea bune.
Pot sa nu fie nici foarte coapte ca sunt bune la compot.
Spalam bine de tot piersicile.
Spalam borcanele cu apa fierbinte si le punem la scurs cu gura in jos.
Asezam in borcane (eu am pus in cele de 800 dr gr) cate doua piersici si jumatate (asa mi-au incaput mie), dar de la jumatati aruncam samburii. Daca piersicile sunt mai mari probabil merg doar doua.
Cantarim cantitatea de apa necesara pentru compoturile noastre, masuram cu un borcan care are piersicile in el.
Punem apa intr-o oala si adaugam 2 linguri de zahar pentru fiecare borcan de compot.
Asezam oala pe foc si amestecam continuu in ea pana ce zaharul se topeste.
Repartizam sirop in toate borcanele si le infiletam bine.
Le infasuram in hartie si le asezam intr-o oala.
Punem apa in oala cat sa acoperim borcanele pe 3 sferturi, iar deasupra punem un prosop de bucatarie.
Asezam oala pe foc si le lasam la sterilizat cam 30-40 de minute.
Cand sunt gata le scoate, le acoperim cu o patura groasa si le lasam asa pana a 2-a zi cand le dam la loc racoros.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu