joi, 30 august 2012

Snitele de pui in crusta de cartofi la cuptor

Ingrediente:
  • 1 piept de pui dezosat
  • 4-5 cartofi potriviti
  • 200 gr smantana
  • 2 oua mai mari 
  • 4-5 linguri faina
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 1 lingurita marar uscat
  • 1 varf de cutit busuioc uscat
  • 50 gr unt
  • faina pentru tavalit puiul
Mod de preparare:
Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu un servet
Il taiem bucati subtirele pentru a nu mai le bate cu ciocanul de snitele, le condimentam cu sare si piper.
Cartofii ii curatam, ii spalam si ii dam pe razatoarea mica.
Zeama ce o lasa o stoarcem bine.
Intr-un bol mixam ouale cu smantana.
Adaugam cartofii, sare, piper, boia de ardei,mararul si busuiocul.
Amestecam cu o lingura toate ingrdientele.
Punem hartie de copt intr-o tava si o ungem cu unt.
Pe o farfurie turnam putina faina alba.
Trecem fiecare bucata de pui prin faina, apoi prin amestecul de cartofi si le asezam in tava.

Le introducem in cuptorul incins la o temperatura potrivita.
Cand prind o crusta aurie inseamna ca sunt facute( putem incerca cu o scobitoare puiul sa vedem daca este bine patruns).
Le scoatem la racorit si servim.
Sa aveti pofta!
Sursa de inspiratie


10 comentarii:

  1. Ce mancarica buna ai facut Rocsi, ma autoinvit la tine! Pupicei!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce tare-i reteta!
    Sa sti ca am sa fac si eu,imi place mult combinatia:-)
    Pupic.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur mult ca iti place si astept impresii daca o prepari.Pup!

      Ștergere
  3. Buna tare! Iau si eu pt pranz o bucata :). Pup

    RăspundețiȘtergere
  4. Imi place ideea,sunt sigura ca sunt delicioase!Pup,fata frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  5. o bunatate, sunt sigura!

    Ps. Atat de greu iti las comentarii din cauza codului de verificare....Nu poti sa-l scoti?Pup

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Alina.Sincer nu am bagat eu sa fie cu cod, dar o sa incerc sa fac ceva.Pup!

      Ștergere