vineri, 10 februarie 2012

Ardei in sos

Ingrediente:
  • 1 kg ardei galbeni si kapia
  • 1 ceapa
  • 400 gr rosii decojite in suc propriu
  • 2-3 linguri ulei
  • 2 linguri faina alba
  • sare
  • piper
  • 2 catei de usutroi
Mod de preparare:
Ardeii ii coacem pe un grill.
Dupa ce s-au copt, ii punem fierbinti intr-o oala, ii presaram cu sare mare si ii acoperim cu un capac. Cand sunt racoriti, ii curatam de coaja.
Ceapa o curatam, o spalam si o tocam marunt.
Rosiile le maruntim bine.
Intr-o tigaie punem uleiul la incins.
Adaugam ceapa, rosiile si doua cani cu apa.
Lasam sa fiarba la foc potrivit pana ceapa este patrunsa. Daca mai este nevoie de apa, mai adaugati, dar fierbinte.
Faina o desfacem intr-o cana cu putina apa.
O turnam printr-o sita in tigaie si amestecam continuu sa nu se faca cocoloase.
Condimentam cu sare si piper.
Lasam sa inceapa sa fiarba apoi dam drumul ardeilor copti, intregi. Mai dam cateva clocote cat sa isi ia si ardeii gustul din sos.
Curatam usturoiul, il zdrobim si ii dam drumul peste ardei.
Amestecam, tragem tigaia de pe foc, acoperim si ii lasam asa 5-10 minute.
Se servesc calzi, simpli sau cu un piure de cartofi. Puteti presara putin pratunjel sau marar verde deasupra.
Pofta buna!



Un comentariu: