- 100 gr ciocolata amaruie
- 100 gr ciocolata cu lapte
- 120 gr unt
- 150 gr nuca
- 2 oua
- 2 cani faina
- 1 praf de copt
- 1 lingurita coaja de portocala rasa
- 1 plic zahar vanilat
- 1 esenta rom
Ciocolata o rupem bucatale si o punem la topit, pe baie de aburi, impreuna cu untul.
Cand s-a topit o lasam sa se raceasca.
Mixam ouale impreuna cu zaharul, pana ce acesta din urma se topeste.
Peste oua adaugam ciocolata topita si rece, treptat.
Punem faina treptat si de acum incepem sa invartim cu lingura de lemn, apoi praful de copt, zaharul vanilat, coaja de portocala si esenta de rom. Le incorporam bine.
Nuca o tocam bucatele micute si o turnam peste tot amestecul .
Invartim bine, apoi dam amestecul la rece 30-40 minute.
Il scoatem din frigider, pe masa de lucru presaram faina.
Impartim compozitia in 3, din care facem 3 suluri.
Luam o tava si asezam hartie de copt in ea.
Punem sulurile, distantate intre ele si le dam in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, timp de 25 de minute.
Dupa 25 de minute le scoatem, le taiem bucati (cat de mari doriti) si le mai dam la cuptor inca 5-7 minute.
Le asezam intr-un bol si servim langa o cafea, o cana de lapte, un ceai..
Sunt minunati!!!
Deliciosi biscotti tai!Bafta multa cu blogul si la cat mai multe retete delicioase!Te pup!
RăspundețiȘtergereMultumesc mult...pup!!
Ștergere