Ingrediente:
Pentru blat:
- 4 oua
- 150 gr zahar
- 65 ml ulei
- 100 ml lapte
- 3 linguri cacao
- 160 gr faina
- 1 lingurita praf de copt
- 1 lingurita esenta de rom
- 200 gr branza de vaci
- 4 linguri zahar
- 1 ou
- 1 lingura gris
- 1 lingurita esenta de rom
- 1 lingurita zahar vanilat
- coaja rasa de lamaie
Blatul:
Separam ouale, mixam albusurile spuma cu 2 linguri de zahar.
Galbenusurile le batem impreuna cu zaharul pana isi dubleaza volumul.
Peste galbenusuri punem uleiul, laptele, praful de copt, esenta si apoi cacaoa trecuta prin sita amestecand dupa fiecare ingredient.
La final incoporam faina treptat.
Peste aceasta compozitie punem albusurile spuma si le amestecam usor cu o paleta.
Intr-un bol punem toate ingredientele pentru umplutura si le amestecam pana sunt bine incorporate.
Pregatim niste forme pentru briosa din silicon ( sau o tava de briose in care puneti hartiute) si le umplem pe 3/4 cu compozitia de cacao.
In mijlocul lor punem cate o lingurita de branza, apoi le introducem in cuptorul incins.
Temperatura trebuie sa fie una potrivita si le lasam acolo 35 de minute (facem testul cu scobitoarea).
Cand sunt gata le scoatem din cuptor si le lasam sa se raceasca.
Pot si servite simple sau pudrate cu zahar. Din aceasta compozitie mi-au iesit 14 briose.
Sursa de inspiratie
Delicioase, fur si eu una!
RăspundețiȘtergereHei nu fura ca iti dau eu:)))
ȘtergereInteresanta combinatia.....dar arata minunat !
RăspundețiȘtergereMi-ar place daca ai avea timp sa citesti ce scrie aici:
http://sidyskitchen.blogspot.ro/2013/09/multumiri.html
O zi minunata !
Multumesc mult Sidy :*
ȘtergereCe bune trebuie sa fie!!pup Rocsy fata harnica!!
RăspundețiȘtergerePup Lubita si te astept la o briosa!
ȘtergereAm ajun la spartul targului,sau mai ai?Cred ca stii de ce te intreb!
RăspundețiȘtergerePup!
Au mai ramas 3 bucati asa ca hai repede. Pup!
Ștergere