Ingrediente (pentru 2 checuri):
- 2 cani apa minerala
- 1/2 cana ulei
- 2 mere potrivite
- 60 gr arahide
- 2 cani zahar (ajunge si o cana, daca nu il preferati prea dulce)
- 1 plic praf de copt
- un praf de sare
- 3 linguri cacao
- coaja rasa de portocala
- 2 linguri amaretto
- 530 gr faina
- 1 plic glazura de vanilie
- inimioare decorative
Intr-un vas amestecam cu un tel apa minerala, uleiul si zaharul, pana acesta din urma se topeste putin.
Cernem faina, o amestecam cu praful de copt, sarea si le incorporam usor peste lichid.
Adaugam coaja rasa de portocala, amaretto, cacaoa si invartim pana la omogenizare.
Spalam merele, le decojim si le dam pe razatoarea mare.
Arahidele le taiem cu un cutit, dar foarte putin.
Incorporam in compozitia de mai sus merele, apoi arahidele, amestecand usor cu o paleta de silicon.
Ungem doua tavi de chec cu margarita, le tapetam cu hartie de copt ( eu am folosit una de chec si una de guguluf din silicon) si turnam jumatate de compozitie in fiecare.
Le introducem in cuptorul incins, la 180 de grade, pentru 50-60 de minute.
Facem testul cu scobitoarea si daca sunt coapte, le scoatem din cuptor si le lasam sa se racoreasca.
Glazura o topim pe baie de aburi, apoi cu o lingura punem peste checurile reci.
Deasupra presaram cateva inimioare decorative si le lasam la rece pana se intareste glazura.
Pofta buna!
Tare bun si aromat trebuie sa fie!! Si daca e umed, inseamna ca-i perfect ;-)
RăspundețiȘtergereAsa imi plac checurile putin umede ;)
ȘtergereSi pe mine ma tenteaza o felie!
RăspundețiȘtergereTe astept cu drag sa servesti!
ȘtergereCe frumos si bun!
RăspundețiȘtergereMultumesc Alina!
Ștergeredelicios checul!!
RăspundețiȘtergereMultumesc!
ȘtergereAcest comentariu a fost eliminat de autor.
RăspundețiȘtergere