Ingrediente:
Pentru aluat:
- 150 ml apa minerala
- 150 ml ulei
- 400-450 gr faina
- 15 gr drojdie
- 1 lingura zahar
- un praf de sare
- 2 lingurite zahar vanilat
- 50 ml ulei + 3-4 linguri faina
- 1 borcan mic gem de prune
- 11-12 linguri nuca macinata
- 1 lingurita esenta de rom
- coaja rasa de lamaie
- 1 lingura miere
- 1-2 linguri apa rece
- mac
Aluatul:
Amestecam apa minerala cu uleiul si zaharul vanilat.
Dizolvam drojdia cu zaharul si o adaugam peste lichid.
Intr-un vas cernem faina, o amestecam cu sarea.
Incorporam treptat faina, framantam cu mana pana obtinem un aluat omogen, nelipicios dar usor de lucrat.Punem 50 ml ulei cu faina intr-un ibric, il punem la foc potrivit pana obtinem o pasta.
Impartim aluatul in doua si intindem doua foi subtiri.
Ungem fiecare foaie cu pasta din ulei si faina, le rulam, le invelim in folie si le dam la frigider pentru 1 ora.
Umplutura:
Gemul il amestecam cu nuca macinata, coaja rasa de lamaie, esenta de rom pana obtinem o pasta.
Dupa ce aluatul a stat la frigider, desfacem fiecare sul si le ungem cu umplutura.
Rulam bine, unim capetele dandu-le forma de cerc.
Ungem o tava cu margarina, o tapetam cu hartie de copt si asezam coronitele.
Cu un cutit le crestam putin, apoi facem un amestec din miere cu putina apa, iar cu un penson le ungem.
Deasupra presaram putin mac.
Introducem tava in cuptorul incins pana coronitele devin usor aurii.
Le scoatem din cuptor, le lasam sa se racoreasca apoi le acoperim cu un prosop curat de bucatarie.
Se servesc simple sau pudrate cu zahar.
Pofta buna!
Minunate coronitele tale!!
RăspundețiȘtergereMultumesc mult Meri!
ȘtergereSi uite inca o idee tare faina pentru a folosi gemul din camara!!! Pup
RăspundețiȘtergerePai trebuie sa il folosim Loeredana doar nu l-am facut sa ne uitam la el ;). Pup!
Ștergeremerg bine de Craciun coronitele si daca sunt si cu nuca ....
RăspundețiȘtergereSa stii ca merg foarte bine Didi!
Ștergeretare bune coronitele cu nuca!!
RăspundețiȘtergereMa bucur ca iti plac :)
Ștergere