miercuri, 2 mai 2012

Cartofi umpluti cu cascaval la cuptor


Ingrediente:
  • 6 cartofi mai marisori
  • 150 gr cascaval
  • 8 linguri lapte
  • marar
  • 1 lingura unt
  • piper
Mod de preparare:
Cartofii ii spalam bine sub jetul de apa si ii punem la fiert in coaja.
Ii fierbem la foc potrivit, doar pe trei sferturi, nu de tot.
Cand sunt fierti, scurgem apa si ii lasam putin la racorit.
Cand sunt suportabili cat sa ii tinem in mana, ii decojim si le scobim miezul cu grija, sa nu-i rupem.
Ii condimentam cu putin piper.
Cascavalul il dam pe razatoarea cu ochiuri mari si il punem intr-un bol.
Peste punem laptele si putin din miezul de cartofi, sfaramat cu o furculita.
Invartim bine toate ingredientele, iar cu acesta compozitie umplem cartofii.
Luam o tava si punem hartie de copt.
Asezam cartofii in tava, iar deasupra presaram putin marar uscat.
Intre cartofi punem bucatele de unt.

Dam tava in cuptorul incins si ii lasam pana prind o crusta aurie, cam 20 de minute.
Cand sunt gata ii scoatem, ii servim simpli sau ca si garnitura, cu un gratarel, o fripturica.
Pofta buna!!!!


3 comentarii: