marți, 31 iulie 2012

Ciorba de fasole

Ingrediente:
  • 400 gr fasole boabe albe
  • 1 morcov
  • o ceapa uscata + una verde
  • 1 ardei rosu
  • 1/2 ardei verde
  • patrunjel verde
  • leustean verde
  • bors pentru acrit
  • 1 lingura si jumatate pasta de tomate
  • 2 catei de usturoi
  • ulei
  • sare
  • piper
Mod de preparare:
Fasolea se spala in multe ape.
Se pun la inmuiat 3-4 ore in apa calda (intre timp apa se mai schimba).
Intr-o oala se pune apa pe jumatate, se aseaza pe aragaz si cand incepe sa fiarba se pun fasolele .
Lasam sa fiarba cam 10 minute, apoi scurgeam apa si punem alta, dar fierbinte.
Curatam cei doi catei de usturoi si le dam drumul in oala.
Intre timp pregatiti legumele.
Ardeiul rosu si cel verde se spala si se taie cubulete.
Morcovul se curata, se spala si se da pe razatoareacu ochiuri mari.
Ceapa, atat cea uscata cat si cea verde, se curata, se spala si se toaca marunt.
Patrunjelul si leusteanul se spala, se indeparteaza cozile si se marunteste.
Dupa ce a mai fiert vreo 10-15 minute fasolea, se adauga legumele taiate (doar verdeata nu), piper si putina sare.
Lasam sa fiarba pana fasolele sunt patrunse bine, dar sa nu se sfarame.
Acrim ciorba cu bors dupa gustul nostru.
Pasta de tomate o amestecam cu uleiul si cateva linguri de apa, apoi o turnam in ciorba (puteti face o prajeala din ulei si pasta de tomate. Eu am ales varianta asta ca sa evit prajeala).
Lasam sa mai dea cateva clocote si stingem focul aragazului.
Deasupra presaram verdeata tocata si acoperim 10 minute cu un capac sa ia din aroma lor.
Sa aveti pofta!


2 comentarii:

  1. Buna ciorba de fasole, pe la noi se face cu tarhon :).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am mai auzit sincer, dar inca nu am incercat.Am timp sa incerc si cu tarhon;)

      Ștergere