miercuri, 16 ianuarie 2013

Varza murata calita

Buna, buna este eu asa zic.Chiar aseara in timp ce o preparam imi zicea mama ca atunci cand era la bunica acasa mancau des..O pregateau pe plita, in ceaun, apoi faceau repede si o mamaliga, se asezau la masa si mancau pana nu mai ramanea nimic.Si acum ne place, dar sincer facem mai rar..Astazi fiind post am zis ca merge cate o portie de varza calita.

Ingrediente:
  • 1 varza murata
  • 1 ceapa
  • 3-4 linguri ulei
  • 3 linguri pasta de gogosari
  • piper
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
Mod de preparare: 
Varza murata o spalam sub jetul de apa rece si daca e foarte sarata, o taiem pe jumatate si o lasam sa stea in apa rece cam 30 de minute.
O punem intr-o strecuratoare sa se scurga de apa si o tocam.
Ceapa o curatam, o spalam si o tocam marunt.
Intr-o tigaie punem uleiul la incins, adaugam ceapa si o inabusim 2 minute.
Punem si varza, pasta de gogosari si amestecam bine.
Picuram apa din cand in cand si o pregatim la foc putin mai mare.
Cand este aproape gata punem putin piper si boiaua de ardei dulce.
Lasam sa scada toata zeama, iar la final o rumenim putin pe ambele parti.
Se serveste alaturi de un ardei iute murat si normal puteti pregati si o mamaliguta putin mai moale.
Simplu de preparat nu?
Sa aveti pofta!

4 comentarii: