duminică, 26 mai 2013

Castiga timp cu Philips si doua retete delicioase!



Acum cand timpul este atat de scurt si mereu suntem pe fuga trebuie sa facem ceva sa castigam timp. Eu am avut norocul  sa primesc in cadrul concursului Castiga timp-testeaza produse Philips de pe site-ul Culinar.ro un mixer vertical Philips HR 1372. Bucuria a fost imensa mai ales ca imi doream foarte mult unul. Este atat de util, are doua recipiente cu cutitase, unul mai mare si unul mai mic, o cana gradata, cutit pentru zdrobirea ghetii, un mic tel, fuctia turbo si o putere de 700 W. Ce mai, o mica jucarie cum ii zic eu de mare folos si cu care poti zdrobi, taia, pasa in doar cateva secunde. Sunt foarte multumita de el si vreau sa le multumesc sponsorilor si site-ului Culinar.ro pentru acest premiu.


Acum dupa ce am primit produsul pentru testare a trebuit sa pregatesc si recenzia. Nu stiam exact ce sa pregatesc dar m-am oprit la doua retete care sper eu sa va placa.


Tort cu crema duo, capsuni si glazura de ciocolata

Ingrediente: 
Pentru blat:
  • 5 oua
  • 8 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • 5 linguri faina
  • 1 lingura si 1/2 cacao
  • 1 praf de copt
  • 1 lingurita esenta de rom
Crema:
  • 400 ml lapte
  • 2 galbenusuri
  • 3 linguri amidon
  • 5 linguri zahar
  • 1 pastaie de vanilie
  • 200 gr mascarpone
  • 1 lingura zahar pudra
  • 200 gr zmeura congelata
  • 20 capsuni proaspete
  • 15 gr gelatina
  • 1 canita ness pregatit si indulcit dupa gust
Glazura:
  • 160 gr ciocolata cu lapte
  • 150 ml frisca lichida
  • 200 ml frisca lichida pentru decor
  • bobite de cafea
Mod de preparare:
Blatul:
Separam ouale, galbenusurile le mixam impreuna cu zaharul pana se albesc.
Incorporam uleiul, esenta de rom, faina, cacaoa si praful de copt.
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare si le incorporam usor in compozitia de galbenusuri.
Ungem o tava rotunda cu margarina, o tapetam cu hartie de copt si punem compozitia de blat.
Introducem tava in cuptorul incins pentru 20-25 de minute pana blatul este copt.
Scoatem blatul cand este copt, il lasam sa se raceasca si il in doua.

Crema:
Intr-un bol punem galbenusurile cu zaharul si le batem cu telul mixerului vertical.
Adaugam amidonul, cateva linguri de lapte, semintele de la pastaia de vanilie si le incorporam usor.
Restul de lapte il punem la fiert cu pastaia de vanilie.
Cand da in clocot scoatem pastaia, incorporam compozitia cu amidon si lasam la foc mic pana se ingroasa ca o budinca, timp in care amestecam mereu in ea.
Dam crema deoparte, o acoperim cu folie alimentara si lasam sa se raceste complet.
Mixam mascarponele cu zaharul pudra, apoi incorporam crema de vanilie rece.

Punem zmeura decongelata cu 10 capsuni in recipientul mic cu cutit al mixerului vertical si le facem ca un piure.
Jumatate din crema de vanilie o amestecam cu piureul de fructe.
Punem gelatina la hidratat separat: 10 gr in 100 ml apa rece si cele 5 gr in 50 ml apa rece timp de 10 minute.
O punem apoi cate 20 de secunde in microunde sau pe baie de aburi pana se topeste .
Cele 10 gr. de gelatina le amestecam cu crema de fructe, iar cele 5 gr. cu crema de vanilie ramasa.

Restul de 10 capsuni le spalam si le taiem bucati potrivite.
Asezam prima foaie de blat pe un platou si un inel detasabil in jur.
Insiropam cu putin ness, apoi punem 2 linguri crema de vanilie, 2 linguri crema cu fructe si tot asa pana punem jumatate din ele, asezam capsunile taiate si restul de crema dar tot la fel, 2 linguri crema de vanilie, 2 linguri crema cu fructe si tot asa pana este gata toata.
Cand terminam cu cremele, insiropam si al 2 lea blat, il asezam deasupra si presam putin cu mana.
Glazura:
Ciocolata o maruntim in recipientul mic cu cutit de la mixerul vertical.

O asezam intr-o cratita cu cele 150 ml frisca si punem pe foc pana ciocolata este topita complet, dar atentie sa nu inceapa sa fiarba.
Lasam 5 minute la racorit, apoi turnam glazura uniform deasupra si bagam tortul in frigider cateva ore sau peste noapte.
Mixam cele 200 ml de frisca lichida, imbracam marginile tortului, ornam dupa preferinta si punem cateva boabe de cafea.
Sa aveti pofta!







Coaste de ied in sos de rosii la cuptor



Ingrediente:
  • 4 bucati coaste de ied
  • 5 catei de usturoi
  • 1 ceapa verde
  • 1 cana vin rosu
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 1/2 lingurita cimbru
  • 4 felii de lamaie
  • 300 gr rosii in suc propriu
  • 1/2 lingurita oregano
Mod de preparare:
Coastele le spalam foarte bine sub jetul de apa calda.
Curatam usturoiul si il pisam.
Intr-un bol punem vinul, sare, piper, boiaua de ardei, cimbrul, usturoiul pisat si feliile de lamaie.
Amestecam bine, punem coastele in acest bait si le dam la frigider pentru 2 ore.
Dupa acest timp le asezam intr-un vas yena si rasturnam si baitul.
Spalam ceapa verde, o taiem rondele si o asezam peste coaste.

In vasul mic cu cutit al mixerului vertical punem rosiile, oregano, putin piper si le pasam.

Acest sos il turnam uniform peste coaste.
Bagam vasul il cuptor, il aprindem si le lasam sa se patrunda bine.
Cam intr-o ora si jumatate ele sunt facute, descoperim vasul si le mai lasam 15 minute pana prind o crusta deasupra.

Le scoatem sa se racoreasca si sunt numai bune de servit.


In concluzie sunt foarte multumita de acest mixer vertical, chiar imi usureaza munca, castig timp, nu ocupa mult spatiu si trebuie sa il aveti!!!


24 de comentarii:

  1. Esti o specialista ce mai ! Sper ca din coastele astea mananci si tu ca prea este mancare de lux ca sa le lasi deoparte. Ce bine arata !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc foarte mult pentru apreciere. Consider ca mai am de invatat pana ajung specialista. Nu mananc nici din coastele astea, prefer sa mananc din ciorba de legume pregatita si sarmalute. O zi frumoasa!

      Ștergere
  2. Rocsy ai pregatit niste retete minunate! Te felicit si iti urez mult succes! >:D< te pup

    RăspundețiȘtergere
  3. Tortul arata demential, un adevarat deliciu !

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce frumos ai prezentat. Ma bucur ca ai primit si tu ce ti-ai dorit. Te pup

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult Timea. Sa stii ca imi este de ajutor mixerul vertical.Pup!

      Ștergere
  5. Nu stiu de care sa ma apuc mai intai pentru ca sunt senzationale amandoua!

    RăspundețiȘtergere
  6. Super bunatati ai pregatit, arata asa de bineee!

    Felicitari pentru premiu, eu am de vreo 3 ani un robotel asemanator, tot de la Philips si imi este de mare ajutor ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc foarte mult Dana. Adevarul este ca sunt foarte bune produsele Philips si chiar de ajutor. Pup!

      Ștergere
  7. Ce fata harnica!!! >:D<
    De felicitat te-am felicitat ptr premiu, dar te felicit si ptr harnicia ta! Preparatele sunt delicioase!!!
    Te pup

    RăspundețiȘtergere
  8. Felicitari pentru premiu, super aparat ai acum si-un ajutor de nadejde in bucatarie. Ambele retete sunt excelente, bravo!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult de tot Liana. Imi este de mare ajutor premiul :)

      Ștergere
  9. acum vazui ,castigasi 2 mixere verticale sun robot ??? da ce faci cu atatea,suflete,nu te opresti sau vine sfarasitul la lume si te prinde fara mixere si roboti ??? da repede pe goagal si cauta ca inceput alt concurs si pacat sa nu participi ...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna domnule anonim ca se pare ca nume nu ai..S-a intamplat ca ambele concursuri sa fie in acelasi timp si m-am inscris cu gandul sa castig doar un premiu. Norocul insa a fost de partea mea sa castig la ambele, unul dupa nr.de voturi si votul juriului, iar altul a fost doar prin votarea juriului si se pare ca le-a placut reteta mea. Nu e nimeni obligat sa intre pe blogul meu daca nu ii plac retetele. Si ce fac cu atatea mixere? Pai mai fac si bucurii altor persoane care nu prea isi permit sa isi cumpere asa ceva. Si da o sa mai particip la foarte multe concursuri sa castig cat mai multe. Seara faina la tine!

      Ștergere
    2. Dar eşti tare "grijuliu(e)"... Dacă stai s-o urmăreşti şi te arde ce face ea, înseamnă că ai o viaţă tare tristă.
      Ai plătit mixerele din buzunarul tău? Fata a câştigat pe bună dreptate, are nişte reţete super şi este iubită de multă lume... de aici şi aprecierile care nu întârzie să apară.
      Get a life!

      Bravo Roxy, continuă să participi şi să câştigi. Meriţi! Nu pune la suflet ce zic toţi invidioşii şi frustraţii.

      Ștergere
    3. Stai linistita Ionela. Atata timp cat m-a vizitat inseamna ca ii plac retetele mele..Si o sa particip in continuare nu ma opresc aici ;)

      Ștergere