sâmbătă, 13 octombrie 2012

Biscuiti fragezi sau ciucalai

Acestia sunt biscuitii cu care am copilarit.Ne placeau asa mult, iar mama ii pregatea des si in cantitati foarte mari pentru ca se pastrau mult timp.Vii recomand pentru ca sunt foarte buni iar daca aveti si forma necesara trebuie neaparat sa ii faceti.Daca nu, puteti intinde foi subtiri si decupati cu formele de fursecuri.

Ingrediente:
  • 1 borcan 800 gr cu untura
  • 10 linguri iaurt
  • 5 linguri zahar
  • 1 praf de copt
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie
  • faina cat cuprinde
  • zahar pudra
Mod de preparare: 
Intr-un bol amestecam cu un tel, untura, iaurtul si zaharul.
Adaugam coaja rasa de lamaie, praful de copt si zaharul pudra cu pastai de vanilie.
La sfarsit punem faina pana aluatul devine usor de modelat, cam ca o plastelina si nelipicios.
Montam forma de biscuiti  la masina de tocat.
Rupem bucatele de aluat, punem in masina si invartim de manivela.
Prin forma prin care ies biscuitii ii taiem cu cutitul cat dorim de lungi.
Ii asezam in tava unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt.

Dam tava in cuptorul incins doar cat sa se rumnenasca si sa se usuce foarte putin.

Din aceasta cantitate mi-au iesit 2 tavi mari si inca una pe un sfert.
Ii lasam doar putin sa se racoreaca, apoi ii tavalim prin zahar pudra.
Sa aveti pofta cand ii savurati!

                                                                                                                                    

24 de comentarii:

  1. yuuumy cat de bine arata!!!trebuie sa-ti incerc si eu reteta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O sa vezi ca se topesc in gura.Si tin chiar doua saptamani daca ii pui intr-o cutie si la loc putin rece!

      Ștergere
  2. Ce bine arata!! Eu n-am forma, dar cred ca merg facuti si altfel, Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc.Paula poti intinde foi subtiri si sa tai cu formele de fursecuri.Pup!

      Ștergere
  3. Mama mea facea asa ceva si stiu ca ieseau foarte fragezi. Super biscuiti pentru cafea!
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  4. Si mama ne facea biscuiti.. si avea o forma d-aia de se atasa la masina de tocat.. Acum ceva timp am gasit forma.. :)
    Foarte buni biscuitii, fur si eu cativa!
    Pup

    RăspundețiȘtergere
  5. Oh Roxana, si mamica ne facea ! facea portie dubla, alba si cu cacao :D
    Sunt deosebit de buni,noua ne facea multi, cu forma aceasta (avea cu mai multe sine) lunga de pus la masina de tocat !
    Foarte buni este adevarat, din pacate eu nu am forma si nici masina de aia sa incerc si eu sa fac o data dar imi place sa vad.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cica se mai gasesc forme prin marile piete, la rusi le zicem noi, cei ce aduc marfa de peste granita.Si eu as vrea sa imi iau o forma noua ca s-a facut urata. O am de cand s-a casatorit mama.Ma bucur ca iti plac asa mult!

      Ștergere
    2. se gasesc forme la hipermarket,la masinile de facut cirnati,suc de rosii,etc.marca rhonson sau heiner,are si forme de ciucalai,si la rusi la masini de tocat carne au forme si pt.prajituri...

      Ștergere
  6. He-he... de cand nu am mai mancat, multa vreme a trecut... faceam cu mama cand eram micuta.
    Super! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai cand eram mica ne facea mama cutii intregi.Mancam eu cu fratele meu foarte multi. Ne dadea si la pachet la scoala.Sunt foarte buni.

      Ștergere
  7. aaaa......pai de-aia sunt buni pt ca sunt cu untura. da, si mama ne facea, le ziceam spritzati si era o forma atasata la masina de tocat carnea pe vremea aceea :)

    iar ma vizualizeaza ca anonim :( .... sunt Didi . pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult Didi. Nu imi apari ca anonim. Pup!

      Ștergere
  8. PUTEM FOLOSI SI UNT DACA NU AVEM UNTURA?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu nu am facut niciodata cu unt, insa cred ca puteti incerca, dar trebuie pusa o cantitate mai mare decat cea de untura!

      Ștergere
    2. cu untura ies mai fragezi decit cu unt sau margarina.

      Ștergere