miercuri, 9 ianuarie 2013

Pulpa de curcan cu ciuperci si cartofi la cuptor


Satui de friptura de porc simpla si alte cele de la sarbatori, am hotarat sa pregatim niste curcan la cuptor cu legume si putin sos, asta  ca sa nu iese totul prea uscat...Un mare succes sincer, s-a mancat totul si cu o mare, mare pofta...Asadar puteti prepara si voi pentru ca e o mancare usoara si foarte gustoasa!!!

Ingrediente:
  • 1 pulpa de curcan
  • 1 borcan mic de ciuperci intregi
  • 1 morcov
  • 200 gr rosii in suc propriu
  • 1 rosie proaspata
  • 3-4 cartofi
  • 3 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 1 canita mica de vin rosu
  • 1 lingura otet balsamic
  • 1 lingurita patrunjel uscat
  •  1 cana supa de pui
  • 1 lingura unt
  • 1 lingurita cimbru
Mod de preparare:
Pulpa de curcan o spalam, apoi cu un cutit bine ascutit, taiem bucati potrivite de pe os.
Ciupercile le spalam, iar rosiile in suc propriu le zdrobim cu o furculita.
Morcovul il radem de coaja si il taiem rondele, iar usturoiul il curatam si il taiem bucati mari.
Ungem un vas yena (sau de ceramica) cu unt.
Punem in el bucatile de curcan, ciupercile, morcovul si usturoiul.
Intr-un bol amestecam rosiile zdrobite, supa de pui ( daca nu aveti supa puteti folosi apa, dar eu aveam supa cum am fiert niste pui si era pacat sa o arunc), vinul,otetul balsamic, invartim cu o lingura si il turnam in vas.
Condimentam carnea cu sare si piper dupa gust, boiaua de ardei.
Nu uitam nici de patrunjelul si cimbrul uscat.
Acoperim vasul cu capacul lui (sau cu staniol daca nu aveti capac) si il bagam in cuptor, pe care il aprindem.
Cartofii ii curatam si ii taiem pe jumatate sau sferturi, in functie de cat de mari sunt.
Dupa circa 40-50 de minute, intoarcem bucatile de carne, iar printre ele punem cartofii presarati cu putina sare si piper.
Spalam rosia, o taiem felii si le repartizam prin tot vasul.
Acoperim vasul si il reintroducem in cuptor.
Cand carnea este bine patrunsa, la fel si legumele, scoatem vasul din cuptor.
A iesit o bunatate ce o mancai cu buzele asa bine facute erau toate, in putin sos de rosii si cu salata de sfecla...Va recomand!!!

21 de comentarii:

  1. Maine vin la masa!! Tare bine arata!

    RăspundețiȘtergere
  2. Răspunsuri
    1. Pai vedeti cum faceti sa va intalniti toate apoi veniti la masa de pranz:)

      Ștergere
  3. Rocsy,eu aduc o sticla de vin rosu :) pastreaza si pt mine o portie :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Rocs , n-am stiut de blogul tau , dar te-am gasit ; Felicitari !
    Pupiiiiiiiiiici si la cat mai multe postari , pe care le astept pe mail .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Dia...Ma bucur ca iti place al meu blog si te astept mereu aici cand ai nevoie de o reteta.Nu stiu exact cine esti, dar sigur voi afla.Pup!

      Ștergere
  5. Foarte sănătoasă carnea de curcan și mult mai gustoasă decât cea de pui.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa este..Mie la inceput nu prea imi placea, dar acum usor usor i-am prins de gust;)

      Ștergere
  6. Imi place f mult carnea de curcan, iar ce ai preparat tu este exact pe gustul meu ;)
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  7. ohhhh, ce minunatie ai aici!!! like like ...

    RăspundețiȘtergere