luni, 24 iunie 2019

Budinca de vanilie cu migdale si sos de caise cu menta

Imi amintesc ca, atunci cand eram mai mici, retetele de post erau destul de putine, mai ales deserturile. Deserturile de atunci se rezumau la clatite, gogosi, cornuri cu gem/mere, cornulete cu bors, prajitura cu gem si cam atat, cred! Acum avem o gama atat de larga de produse, cu care putem face fel si fel de preparate! Aceasta budinca este una de post, se face simplu, este delicioasa si pot sa zic ca o portie nu mi-a fost de ajuns, asa mult mi-a placut!

Ingrediente:
  • 200 ml lapte de cocos
  • 250 ml lapte de soia cu sirop de agave (Sano Vita)
  • 4 linguri faina
  • 4 linguri zahar brut
  • semintele de la jumatate de pastaie de vanilie
  • 10-12 migdale (Sano Vita)
Pentru sosul de caise:
  • 7-8 caise coapte
  • 3 linguri zahar brut
  • 3-4 linguri apa
  • cateva frunze de menta
  • 2 linguri lichior de caise
Mod de preparare:
Intr-o cratita mai groasa, puneti laptele de cocos, cel de soia si zaharul.
Amestecati bine, apoi adaugati faina si semintele de la pastaia de vanilie.
Invartiti cu un tel pana faina este complet dizolvata.
Trasferati cratita pe foc, focul sa fie mic.
Invartiti mereu ca sa nu se formeze cocoloase.
Cand budinca s-a ingroasat si incepe sa clocoteasca, o trageti de pe foc.
Taiati migdalele grosier, le adaugati in budinca.
O repartizati cat este calda, in 3 cupe.
Sosul de caise:
Spalati caisele, scoateti samburii si le taiati in felii mai groase.
Intr-o cratita puneti zaharul brut la caramelizat.
Cand s-a topit complet, adaugati apa si caisele.
Amestecati, lasati sa fiarba la foc mic, pana se ingroasa si se formeaza un sos.
Trageti cratita de pe foc, adaugati menta maruntita si lichiorul de caise. 
Invartiti bine.
Peste budinca calda, puneti sosul de caise.
Decorati cu frunze de menta, apoi serviti.
Noi am servit-o calduta, dar este delicioasa si rece!
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu