duminică, 29 ianuarie 2023

Tort cu crema de cafea si crema de fructe de padure

 
Daca va place cafeaua, daca va plac fructele de padure, acest tort o sa vi se para de vis, o combinatie ce nu se rateaza, nu se refuza. Din dorinta de a folosi niste fructe de padure din congelator, a iesit acest tort minunat. Si pentru ca iubim aroma de cafea, cel putin in dulciuri mi se pare grozava, m-am gandit sa combin cele doua arome si a iesit o nebunie de tort. Este un tort pregatit cu indulcitor natural, rulourile de pe margine sunt cu zahar, dar imi doream sa le folosesc pentru ca mai aveau cateva zile si expirau, dar daca il doriti in totalitate fara zahar, renuntati la rulouri si il decorati dupa plac. Si da, nu sunt puse drept rulourile, desi la inceput le-am asezat drept, dar Roxanei, adica eu, nu ii ies lucrurile drepte niciodata! 😂😂😂 Eu nu stiu sa tai prajituri drepte, felii de tort, nu stiu sa intind cremele la linie si tot asa! 

Ingrediente:

Pentru blat:

  • 6 oua
  • 6 linguri indulcitor pulbere (sau 6 linguri zahar)
  • 40 ml ulei
  • 100 gr crema de branza
  • 2 linguri cacao
  • 6 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • 2 lingurite esenta de rom
Pentru crema de fructe de padure:
  • 400 gr fructe de padure congelate (sau proaspete)
  • 4 linguri indulcitor pulbere
  • 3 linguri amidon
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 1 lingura indulcitor cu vanilie (sau zahar vanilat)
Pentru crema de cafea:
  • 100 ml cafea preparata
  • 400 ml lapte
  • 5 linguri amidon
  • 4 linguri indulcitor pulbere (sau 4 linguri zahar)
  • 50 gr unt
  • 1/2 borcan crema coffeenella (sau nutella)
Mod de preparare:
Blatul:
Separati ouale.
Mixati albusurile cu un praf de sare pana devin spuma, adaugati indulcitorul si mixati pana obtineti o bezea ferma.
In alt vas mixati galbenusurile cu uleiul si crema de branza.
Adaugati cacaoa, faina si praful de copt, cernute.
La final puneti esenta de rom.
Adaugati bezeaua peste galbenusuri, in doua transe, amestecati usor cu o paleta de silicon.
Impartiti compozitia in 3 boluri in mod egal.
Tapetati cu unt si hartie de copt o tava rotunda de 23 cm.
Turnati prima parte de compozitie, o nivelati.
Introduceti foaia de blat in cuptorul incins, la 180 de grade, pentru 10 minute.
Procedati la fel si cu celelalte doua.
Le lasati sa se raceasca.
Crema de fructe de padure:
Intr-un vas amestecati fructele de padure, indulcitorul si le transferati pe foc.
Le lasati sa fiarba 5 minute, amestecati amidonul cu 3-4 linguri de apa rece, il rasturnati peste fructe, amestecati bine pana se ingroasa.
Dati deoparte, lasati sa se raceasca.
Mixati frisca rece, pana prinde putin volum, adaugati jeleul de fructe rece, indulcitorul cu vanilie si mixati pana crema devine spumoasa.
O dati la rece pana o folositi.
Crema de cafea:
Intr-o cratita puneti cafeaua, laptele, indulcitorul si amidonul
O transferati pe foc, amestecati continuu pana crema se ingroasa. 
O luati de pe foc, adaugati untul si il incorporati amestecand bine cu un tel.
Acoperiti crema cu folie, o lasati sa se raceasca.
Crema rece o mixati 1 minut, adaugati crema coffenella, mixati bine.
Asezati prima foaie de blat pe un platou, puneti un inel detasabil in jurul sau.
Puneti 2-3 linguri crema de cafea, o nivelati, apoi jumatate din crema de fructe si o nivelati.
Asezati foaie de blat, iar 2-3 linguri crema de cafea, nivelati, cealalta jumatate de crema de fructe. Nivelati si asezati ultima foaie.
Puneti crema de cafea deasupra (mai opriti 2 linguri) si o nivelati.
Acoperiti tortul il dati la rece peste noapte sau macar 2-3 ore.
Scoateti tortul din frigider, indepartati inelul.
Cu cele doua linguri de crema de cafea, ungeti marginea, apoi asezati rulourile unul langa altul.
Se portioneaza si se serveste!
Pofta buna! 







3 comentarii:

  1. Ce crema de branza ati folosit?Gen Philadelphia?
    Mulțumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna seara. Am folosit crema de branza philadelphia. Dar m-ai folosesc almette sau de la delaco, branza pufoasa. O seara buna!

      Ștergere