joi, 1 martie 2012

Mancare de ficat cu rosii si ceapa verde

Ingrediente:
  • 500 gr ficat de pui
  • 4 cepe verzi
  • 2 rosii mari
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • piper
Mod de preparare:
Ficatul il spalam bine in 2-3 ape.
Il curatam de pielitele ce le mai are, apoi il lasam intr-o cratita cu apa rece cam 20 minute, pentru a iesi sangele din el.
Rosiile le curatam de coaja si le taiem bucatele.
Ceapa o spalam bine si o taiem rondele.
Intr-o tigaie punem uleiul la incins.
Adaugam ficateii scursi bine de apa.
Ii lasam 2-3 minute cat sa se rumeneasca putin pe ambele parti.
Adaugam ceapa si rosiile taiate si acoperim totul cu o cana cu apa.
Lasam sa fiarba, sa scada la foc potrivit si acoperim si cu un capac.
Cand legumele sunt bine facute, condimentam cu sare si piper.
Mai lasam cam 1 minut pe foc, inchidem aragazul.
Asezam pe o farfurie sa se racoreasca putin, apoi servim.
Sa aveti pofta!!

10 comentarii:

  1. yammy!ficateii sunt printre preferatii mei:)

    RăspundețiȘtergere
  2. gand la gand, si eu vreau sa fac ficat in seara asta...Week-end placut!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Cristina..un sfarsit de saptamana frumos!!!

      Ștergere
  3. Mie imi plac tare mult ficateii!!!Pupici:X

    RăspundețiȘtergere
  4. Acum cautam o reteta pe net, pentru ca atunci cand vine vorba de facut ceva din ficatei, nu am nici cea mai vaga idee ce as putea face! Mersi pt reteta, m-ai salvat!! Si chiar pare apetisant rezultatul! ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Lorely bine ca te-am salvat.Te astept sa revii sa imi zici daca ti-a palcut!

      Ștergere