duminică, 8 aprilie 2012

Pulpe de pui cu rosii si marar

Ingrediente:
  • 3 pulpe de pui
  • 7 rosii mari de gradina
  • 1 ceapa
  • jumatate ardei kapia
  • marar verde
  • 4 catei usturoi
  • sare
  • piper
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura pasta de rosii cu telina de casa
Mod de preparare:
Luam pulpitele de pui si le parlim putin pe flacara aragazului de puf.
Le spalam cu apa calda si le taiem in doua.
Le tamponam cu niste servete de bucatarie de surplusul de apa.
Intr-o cratita punem uleiul la incins.
Punem bucatile de pui si le rumenim foarte putin, cate 1 minute pe fiecare parte.
Adaugam 2-3 cani de apa si lasam sa inceapa sa fiarba pana face spuma, pe care o indepartam.
Tocam ceapa curatata maruntel.
Rosiile le decojim si le taiem bucatele, dar nu foarte mici.
Ardeiul kapia il spalam, ii scoatem semintele si il taiem cubulete.
Dupa ce am indepartat spuma si a inceput sa fiarba punem ceapa si ardeiul kapia.
Lasam la foc potrivit, acoperit cu un capac.
Dupa 10 minute punem si rosiile .
Usturoiul il curatam si il pisam.
Cand carnea este bine patrunsa si aveti si consistenta sosului dorita (daca vi se pare prea putina zeama si ca ramane putin sos, mai adaugati putina apa fierbinte), condimentam cu sare si piper dupa gust, punem si pasta de rosii.
Amestecam in oala pentru a se condimenta mancarea.
La urma adaugam usturoiul si invartim in oala, apoi inchidem ochiul aragazului.
Deasupra presaram marar verde tocat si acoperim 10 minute puiul cu capacul.
Noi am servit alaturi de putin piure si a mers de minune!!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu