joi, 7 iunie 2012

Fursecuri cu nuca si cafea

Daca tot am primit cartea Prajiturele de pe site-ul Lumea Retetelor,astazi am si pus in practica o reteta.Imi plac mult retetele de aici ca sunt usor de preparat ,gustoase si diversificate.Am inceput cu aceste delicioase fursecuri.


Ingrediente (pentru 25-30 bucati):
  • 3/4 cana de faina alba
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1/8 lingurita sare
  • 1/2 cana unt,moale
  • 1/4 cana zahar tos
  • 2/3 miez de nuca tocata
  • 2 lingurite ness
  • 1 esenta vanilie
Mod de preparare:
Cernem faina ,praful de copt si sarea intr-un bol.
Untul il mixam la viteza mai mare cu zaharul, pana devine o crema.
Peste aceasta crema adaugam amestecul de faina.
Apoi punem nuca,ness-ul si esenta de vanilie.
Amestecam bine cu mana pana obtinem o bila de aluat( va iesi un aluat nu foarte tare, ci putin molicel, dar e perfect pentru a modela fursecurile).
Rupem bucatele de aluat, facem niste bilute pe care le aplatizam putin.
Ungem o tava cu unt si punem hartie de copt.
Asezam fursecurile in ea, la distanta de 2 centimetri.

Introducem tava in cuptorul incins si le lasam acolo 15-20 minute, pana devin usor aurii.
Cand sunt gata le scoatem si le lasam sa se raceasca.
Se pastreaza circa 7 zile.

8 comentarii:

  1. tare buni acesti biscuitei! Te pup draga mea!

    RăspundețiȘtergere
  2. Daca este vorba de nuca,atunci vreau si eu.
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  3. Imi plac fursecurile tale, imi place reteta! Astept sa ne mai pregatesti bunatati din cartea pe care ai primit-o!Pupici

    RăspundețiȘtergere
  4. Minunati alaturi de o cana de ceai!
    O seara minunata!

    RăspundețiȘtergere