miercuri, 14 noiembrie 2012

Oua in cuib


De cateva zile am vazut aceasta reteta si tot mi-a stat gandul sa pregatesc si eu ouale in acest mod.Ies foarte bune si plus sunt sanatoase ca nu au pic de ulei.Sunt ideale atat pentru micul-dejun cat si pentru un pranz.

Ingrediente:
  • 2 felii de paine
  • 2 oua
  • sare
  • patrunjel uscat
  • parmezan
  • 1 rosie
  • pastrama
  • 1 pahar de lapte cu nesquik si orice altceva doriti sa mai serviti langa ele
Mod de preparare:
Punem o tigaie de ceramica la incins.
Gaurim feliile de paine in mijloc, atat cat sa incapa ouale.
Cand tigaia este incinsa bine, punem feliile de paine si le prajim putin pe o parte, apoi le intoarcem.
Spargem ouale si le turnam in gaurile formate in paine.
Le condimentam cu sare si putin patrunjel uscat, apoi le acoperim cu un capac sa se patrunda bine.
Focul trebuie sa fie unul nu foarte mare pentru a se face bine ouale, dar sa nu se arda nici ele si nici painea.
Cand sunt gata le scoatem pe un platou si radem putin parmezan.
Le servim calde, cu o rosie, o bucatica de pastramioara, o salata sau orice altceva doriti.
Bineinteles nu putea sa lipseaca si un pahar de lapte cald cu nesquik.
Daca va place cum au iesit sper sa le pregatiti.
Sa aveti pofta....

10 comentarii:

  1. la ora 8 a.m servesc micul dejun :) Va astept! :) kisses

    RăspundețiȘtergere
  2. Excelente la micul dejun! Fur ideea pentru week-end! Pup!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Un mic dejun sanatos! Si eu mai fac uneori cu ou de prepelita, dar pun si ulei. Data viitoare incerc si fara :) PUP!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt niste oua mai altfel decat ochiurile cu care suntem obisnuiti...Pup si eu!!

      Ștergere
  4. Maine dimineata stiu unde i-au micul dejun! :)

    RăspundețiȘtergere