sâmbătă, 23 martie 2013

Pizza de post cu tofu

Astazi as fi mancat pizza, insa stiind ca mama posteste am zis sa fac si una de post pentru ea.De obicei cand prepar ceva pentru mine incerc sa gasesc alternativa sa fac si de post, iar pizza de post chiar avem cu ce sa pregatim.

Ingrediente:
Aluat:(pentru doua blaturi):
  • 400 gr faina
  • 1 cub mic de drojdie(25 gr)
  • 2 linguri ulei
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurita zahar
  • 1/2 cana apa minerala
Pentru umplutura:
  • 1 bol mic cu ciuperci conservate
  • 100 gr masline
  • 150 gr tofu cu ardei
  • 1 rosie
  • 2 cozi de ceapa verde
  • 1 lingura pasta de tomate
  • busuioc uscat
Mod de preparare:
Aluat:
Apa minerala o incalzim pana devine calduta.
Drojdia o amestecam cu zaharul si o lingura de apa pana se dizolva.
Intr-un bol punem faina cernuta.
Adaugam sarea, drojdia dizolvata si uleiul.
Turnam cate putina apa minerala pana aluatul devine omogem si nelipicios.
Il acoperim cu un prosop de bucatarie si il lasam intr-un loc cald la dospit.
Umplutura:
Ciupercile le spalam, le stergem cu un servet de bucatarie si le facem feliute.
Maslinele le taiem rondele.
Branza tofu o scurgem de zeama si o taiem cubulete.
Ceapa verde o spalam si o taiem bucatele mici.
Rosia o spalam si o taiem felii rotunde.
Pasta de tomate o amestecam cu 2 linguri de apa si putin busuioc uscat.
Dupa ce si-a dublat volumul aluatul, rupem jumatate.
Il intindem pe masa de lucru cu sucitorul pana obtinem o foaie subtire.
Ungem o tava rotunda cu margarina, tapetam cu hartie de copt si punem blatul.
Il intepam cu furculita din loc in loc si il ungem cu sosul tomat.
Punem bucatele de tofu, maslinele, ciuperci, iar bucati de tofu, ceapa verde iar deasupra feliile de rosii.

Introducem tava in cuptorul incins pana blatul este bine copt (cam 40 de minute).
O scoatem cand este gata, o lasam putin sa se racoreaca apoi servim.
Pofta buna!


4 comentarii:

  1. multumesc pt idee,trebuie sa fie gustoasa,mai ales ca mi fac branza tofu in casa e f,f gustoasa,trebuie sa incerc reteta,succes in continuare.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu sunt fan tofu, dar merita sa incerc!

    RăspundețiȘtergere