sâmbătă, 22 iunie 2013

Desert cu spuma de cirese

Un desert racoros si plin de savoare cam asa il pot descrie!

Ingrediente:
  • 15 piscoturi
  • 200 ml frisca lichida
  • 2 linguri mascarpone
  • 200 gr cirese
  • 1 lingura zahar pudra
  • 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie
  • 1 lingurita esenta vanilie
  • 1 ceasca cafea preparata
Mod de preparare:
Spalam ciresele si le lasam sa se scurga de apa.
Scoatem samburii cam la 120 de grame, le punem in bleder si le facem piure.
Frisca rece o mixam pana devine spuma.
Adaugam mascarponele, zaharul pudra si mixam la viteza mica.
Aromatizam cu esenta de vanilie si zaharul cu pastai de vanilie.
La final incorporam piureul de cirese cu ajutorul unei linguri.

Pregatim 6 cupe si incepem montarea desertului: rupem 6 piscoturi pe jumatate, le trecem prin cafea (care trebuie sa fie rece) si asezam cate doua bucati in cupe.

Dam drumul si la 2-3 cirese intregi, apoi punem un strat de crema. Asezam iar piscoturi trecute prin cafea, de data aceasta 3 bucati si iar crema.
Decoram cu cirese si dam cupele la frigider pentru circa 30 de minute.
Mmmm deliciu...Sa aveti pofta!





26 de comentarii:

  1. Delicios si racoros! Un desert foarte potrivit pentru un frumos sfarsit de saptamana.

    RăspundețiȘtergere
  2. Mmm, delicios! Ma inscriu la o portie!

    RăspundețiȘtergere
  3. Mmmm,ce buna si racoritoare trebuie sa fie!!
    Pup si o zi racoroasa in continuare!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce bine ca nu ai nevoie de cuptor pentru desertul acesta !
    E minunat si racoros...dar oare, mai ai ?
    Te tzuc cu drag fata scumpa !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da Sidy asta este si avantajul acum pe timp de vara, ca nu este nevoie sa deschidem cuptorul. Nu am am nici pic din el, am avut si musafiri si le-a cam placut desertul. Pup!

      Ștergere
  5. Chiar ca e o bunatate, si se face usor si rapid! Pupici

    RăspundețiȘtergere
  6. Un desert minunat, mai ales ca are cirese!

    RăspundețiȘtergere