luni, 17 iunie 2013

Pancakes cu cirese

Este plina piata de cirese, am mancat aproape zilnic de cand au aparut si parca tot nu m-am saturat de ele. Desi prefer sa le mananc asa, imi plac mult si in deserturi. De data acesta am ales sa le combin cu un desert simplu care stiam ca o sa aiba mare succes la noi. Va recomand cu drag si voua aceste pancakes-uri si o sa vedeti ce mult o sa va placa!

Ingrediente:
  • 2 oua
  • 230 gr iaurt natural
  • 3 linguri branza de vaci mai cremoasa
  • 50 ml ulei
  • 5 linguri zahar
  • 210-230 gr faina
  • 1 praf de copt
  • 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie
  • 1 lingurita esenta rom
  • 150 gr cirese
Mod de preparare:
Mixam spuma ouale impreuna cu zaharul, apoi si cu uleiul.
Incoporam iaurtul si mixam la viteza mica sa nu ne stropim, branza facuta bucatele cu mana, esenta de rom.
Adaugam zaharul cu pastai de vanilie, praful de copt si faina in ploaie, pana obtinem un aluat putin mai gros decat cel de la clasicele clatite.
Spalam ciresele, le stergem cu un prosopel curat si le scoatem samburii.
Le punem in compozitia de mai sus si amestecam usor cu o lingura.

Ungem o tigaie cu ulei si o incingem.
Punem cate 2-3 linguri din compozitia de pancakes, o intindem usor si le rumenim pe ambele parti dar la foc mai mic ca sa se poate coace bine.

Le scoatem cu o paleta pe un platou, le lasam sa se racoreaca putin si servim.
Din acesta compozitie mi-au iesit fix 14 bucati!
Pot fi mancate simple, cu dulceata, pudrate cu zahar sau ciocolata topita!
Sa aveti pofta!




22 de comentarii:

  1. Și eu am mâncat de toate felurile și toate culorile. Mai fac și câte un desert din când în când. Pancakes cu cireșe nu am făcut încă.

    RăspundețiȘtergere
  2. Mmmmm,Rocsy nici nu am mancat,nici nu am facut vreo data!!dar tu m-ai convins,ca ce se vede aici....mor de pofta!!
    Pup fata harnica!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca te-am convins atunci sa le prepari Lubita. Ai un dulce delicios in scurt timp. pup!

      Ștergere
  3. Rocs , imi place ce-ai pregatit , dar eu ti-as sugera untul in locul uleiului din compozitie si ca urmare nu va mai trebui nici ulei ptr prajit .
    Zi frumoasa si tihnita , harnicuto !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult Diana. De obicei folosesc unt, daca nu fac de post, dar acum nu aveam in casa si nu m-am mai dus sa cumpar. Stiu ca ies mai gustoase cu unt, dar in lipsa merge si uleiul. Pup si zi frumoasa!

      Ștergere
  4. Răspunsuri
    1. Adina bine ar fi sa mai fi ramas ceva :)))). Sunt prea bune sa nu se manance imediat!

      Ștergere
  5. Si la mine una te rog!!Arata tare bine !!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult Simona. Nu mai sunt. Ma duc sa mai fac o tura si te astept :)

      Ștergere
  6. Mmmmmm , ce idee grozava !!!

    RăspundețiȘtergere