sâmbătă, 27 iulie 2013

Ciorba de sfecla cu costita afumata


Indiferent de anotimp la noi in frigider este saptamanal ciorba, de legume, de pui, de sfecla, nu conteaza, dar ciorba sa fie. De data acesta am ales o ciorba de sfecla, cu cartofi, putina afumatura si a iesit foarte buna. Va invit la o portie fie rece, fie calda, cu smantana, cu ardei iute...E dupa cum doriti!


Ingrediente:
  • 10 cartofi maricei
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1/2 ardei kapia
  • 1/2 ardei galben
  • 2 sfecle
  • patrunjel verde
  • 2 rosii
  • 1 lingura pasta de gogosari
  • o costita afumata
  • sare
  • piper
  • bors pentru acrit
Mod de preparare: 
Spalam sflecla, o punem intr-o oala cu apa si o punem la fiert.
Cand este bine patrunsa, scurgem apa, o lasam sa se raceasca, o decojim si o trecem prin razatoarea cu ochiuri mari.
Costita o trecem pe sub un jet de apa rece, pentru ca mai pun doamnele de la magazin mana pe ea, apoi o taiem bucati.
Intr-o oala punem 6-7 litri de apa, costita si transferam pe foc.
Cand incepe sa fiarba luam spuma, in caz ca se formeaza, apoi acoperim cu un capac si lasam la foc potrivit.
Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem cuburi maricele.
Ceapa o curatam si o tocam marunt.
Morcovul il decojim si il dam pe razatoarea cu ochiuri mari.
Ardeiul kapia, galben ii curatam de seminte si ii taiem bucatele mici.
Rosiile le decojim si le tocam.
Incercam costita si cand este fiarta mai bine de jumatate adaugam cartofii, ceapa, morcovul si ardeii.
Fierbem 10 minute, adaugam rosiile, pasta de gogosari si patrunjel verde tocat.
Cand sunt fierte toate legumele punem sfecla rasa, dam gust cu sare si piper.
La urma acrim cu bors, dupa gust, pe care il fierbem separat intr-un ibric.
Mai dam cateva clocote la ciorba apoi inchidem aragazul.
Sa aveti pofta dragilor!


14 comentarii:

  1. Waw cat de buna trebuie sa fie !!!
    Promit ca atunci cand primim in cosul nostru de la ASAT sfecla, am sa o incerc ....
    Duminica faina sa ai, te tzuc !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sidy ma bucur ca iti place si sper daca o incerci sa te incante si gustul. Pupicei draga mea!

      Ștergere
  2. Trebuie sa fie buna si ciorbica asta;mie-mi plac toate!
    Pup Rocsy!!

    RăspundețiȘtergere
  3. ce prezentare frumoasa..dar si reteta e pe masura!

    RăspundețiȘtergere
  4. Cred ca-i gustoasa, nu am mancat niciodata...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa stii ca si noi am mancat pentru prima data si chiar ne-a placut mult!

      Ștergere
  5. Ce frumos arata, si cred ca are o aroma tare buna! Pup

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Paula. Sa stii ca e o ciorbita gutoasa. Pup!

      Ștergere
  6. nu am mancat niciodata ciorba de sfecla, dar niciodata. Arata apetisant ciorbita ta si cred ca de curiozitate o sa incerc si eu. Multumesc de reteta :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La noi in zona se mananca de cand ma stiu si ne place foarte mult. Sper sa iti placa si tie. Astept impresii :*

      Ștergere