marți, 28 ianuarie 2014

Budinca cu paste, branza si ton

Nu pot sa zic decat ca ai mei au devorat-o si au zis ca este grozava combinatia!

Ingrediente:
  • 350 gr branza de vaci
  • 3 oua
  • 2 linguri smantana
  • 200 gr paste scurte (eu am avut spirale)
  • 4 linguri parmezan ras
  • 50 gr cascaval
  • 100 gr masline fara samburi
  • 200 gr ton in suc propriu
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • piper
Mod de preparare:
Intr-o cratita punem apa la fiert cu un praf de sare si cand clocoteste dam drumul pastelor.
Le lasam sa fiarba cam 12 minute, apoi le rasturnam intr-o sita sa se scurga de apa.
Branza o mixam impreuna cu ouale si smantana pana obtinem o crema.
Dam cascavalul pe razatoarea mica, il punem peste branza cu oua, apoi adaugam si doua linguri de parmezan.
Incorporam patrunjelul verde tocat, putin piper, iar la final pastele bine scurse.

Desfacem conserva de ton si scurgem sucul, iar maslinele le taiem rondele.
Ungem un vas termorezistent, nu foarte mare, cu unt si il tapetam cu hartie de copt.
Punem jumatate din compozitia de paste cu branza, apoi jumatate din ton si cateva masline.
Peste venim cu restul de paste, tonul, maslinele iar deasupra presaram celelalte doua linguri de parmezan ras.
Dam vasul in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana deasupra prinde o crusta rumena.

O scoatem la racorit cand este gata apoi poate fi servita.
Pofta buna!







10 comentarii:

  1. Nu as putea sa mananc acum ceva atat de consistent ( avand viroza intestinala :( ) dar vreau sa iti spun ca arata foarte frumos, parca este prajitura.
    Ca tot ce faci de altfel, felicitari, esti minunata.

    RăspundețiȘtergere
  2. O mancare delicioase si frumos prezentata. Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  3. tare mult imi plac budincile sarate mai ales ca la ingrediente poti jongla..............cu ce ai ,cu ce iti place.
    pup si zi buna!

    RăspundețiȘtergere
  4. Hmmmmm....tare bine mai arata !
    Deci...trebuie facuta ca prea mi-ai facut pofta ...
    Te tzuc cu drag !

    RăspundețiȘtergere