marți, 11 februarie 2014

Mamaliga in straturi

O mancare traditionala ce are un mare succes atat la cei ai casei cat si la musafiri, garantez ;)

Ingrediente:
Pentru mamaliga: 
  • 700 ml apa
  • sare
  • malai
Pentru straturi:
  • 12 bucatele carnati din untura
  • 300 gr branza de oi
  • 3 oua
  • 50 gr cascaval
  • 1 cub unt
  • sare
Mod de preparare:
Prima data pregatim mamaliga:
Punem apa la fiert cu sare si o lingura de malai.
Cand da in clocot turnam malai in ploaie, amestecam continuu cu un tel, lasam sa fiarba bine apoi o luam de pe foc. Mamaliga trebuie sa fie mai moale.


Ungem un vas de ceramica cu unt.
Punem un strat de mamaliga si il nivelam, apoi jumatate din branza si jumatate din carnati.
Venim iar cu un strat de mamaliza, iar branza si restul de carnati.
Peste radem cascavalul, apoi spargem 3 oua, dar incercam sa le punem in colturi diferite sa nu se uneasca.


Presaram putina sare peste oua si introducem vasul in cuptorul incins la o temperatura potrivita.
Cand ouale sunt patrunse si deasupra este prinsa o usoara crusta scoatem vasul din cuptor.
Servim cald si bineinteles cu un paharel de vin alaturi ;)




20 de comentarii:

  1. vai de mine, ce bunatate ....si cum arata!!! Roscy vezi ca vin la tine la masa!

    RăspundețiȘtergere
  2. Yummy, yummy! Ce bunatate am gasit aici. AI mei ar fi incantati daca as pregati si eu mancarica asta. Te pup

    RăspundețiȘtergere
  3. Pot veni si eu la masa asta care-i pe gustul meu ? :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce bunatate!! Mi-ai facut o poftaaaa...arata senzational!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Vai, Rocsi, cat de apetisant poate arata mamaliguta ta!!!

    RăspundețiȘtergere
  6. Tare buna mancarica, n-as refuza asa ceva! Puuuup!

    RăspundețiȘtergere
  7. Vaiiii ce bunatate,..de facut neaparat..e un deliciu....gnammyyyy

    RăspundețiȘtergere
  8. Nu pot spune ca imi este pofta, saptamana asta am facut-o de 3 ori, deci iti dai seama cat de mult imi place!!!

    RăspundețiȘtergere