Ingrediente:
Pentru sosul cu carne:
- 600 gr carne tocata amestec
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 1/2 ardei galben
- 350 gr rosii decojite (eu am folosit de la Sun Food)
- 2 linguri pasta de tomate
- 3 linguri ulei
- sare
- piper
- 3 crengute patrunjel verde
- 3-4 crengute marar verde
- 50 gr unt
- 50 gr faina
- 600 ml lapte
- sare
- piper
- 1 lingurita rasa oregano uscat
- 9 foi de lasagna (pentru vasul meu atat a fost necesar)
- 150 gr cascaval
- 1 lingurita de unt
Sosul de carne:
Curatam ceapa, o tocam, morcovul il decojim si il dam pe razatoarea cu ochiuri mici.
Ardeiul galben il facem cubulete mici, rosiile le tocam marunt.
Intr-o tigaie incingem uleiul, punem ceapa, ardeiul, morcovul si le innabusim 3-4 minute.
Incorporam carnea tocata, amestecam bine sa nu se faca cocoloase si turnam o cana cu apa.
Lasam sa fiarba cam 20-25 minute, punem rosiile, condimentam cu sare si piper.
Cand a scazut zeama, adaugam pasta de tomate, mai lasam 5 minute pe foc apoi tragem tigaia deoparte.
Patrunjelul si mararul verde, le spalam, indepartam ccozile, le tocam marunt, apoi le punem peste amestecul de carne si invartim.
Sosul bechamel:
Intr-un vas cu fundul mai gros (eu folosesc tuciul), topim untul, adaugam faina si amestecam bine.
Incepem sa turnam lapte in fir subtire, amestecam continuu cu telul, lasam sa fiarba, la foc potrivit, pana se ingroasa..
La final condimentam cu sare, piper si oregano.
Ungem un vas termorezistent cu unt, turnam un strat de sos bechamel si asezam primele foi de lasagna (3 in cazul meu).
Punem jumatate din amestecul de carne, iar sos bechamel, foi de lasagna, sos de carne, foi lasagna si deasupra restul de bechamel.
Dam cascavalul pe razatoarea cu ochiuri mari, il presaram deasupra.
Incingem cuptorul, reglam o temperatura potrivita si introducem vasul.
Verificam din cand in cand preparatul nostru si cand deasupra este rumenit inseamna ca este gata. Cam in 50-55 de minute se face.
Scoatem lasagna din cuptor, lasam putin sa se racoreasca si servim!
Cu asta cuceresti toata familia mea! De la bunica pana la nepot! :)
RăspundețiȘtergereSa stii ca iti dau dreptate Cristina!
ȘtergereFoarte mult imi place.As pregati-o macar de doua ori pe saptamana.
RăspundețiȘtergereAdevarul mai Dia, este buna de tot! Pup!
ȘtergereEste si pe gustul Dianei.Pup!
RăspundețiȘtergereMa bucur mult! Pup!
Ștergere