sâmbătă, 3 ianuarie 2015

Prajitura cu nuca, crema de ness si mascarpone

Inca o prajitura delicioasa ce a stat pe masa noastra de Craciun. Merita incercata dar sa dai si la altii ca altfel, mananci din ea pana nu mai poti :D

Ingrediente:
Pentru blaturi:
  • 8 oua
  • 10 linguri zahar
  • 6 linguri ulei
  • 6 linguri lapte
  • 8 linguri faina
  • 8 linguri nuca macinata
  • 2 lingurite praf de copt
  • 2 lingurite esenta de vanilie
Crema:
  • 600 ml lapte
  • 4 linguri zahar
  • 2 galbenusuri
  • 4 linguri si jumatate amidon
  • 250 gr mascarpone
  • 2 linguri zahar pudra
  • 1 pastaie de vanilie
  • 2 plicuri de ness
  • inimioare pentru decor
Mod de preparare:
Blaturi:
Ingredientele sunt pentru doua foi de blat.
Separam 4 oua, albusurile le mixam spuma cu un praf de sare.
Galbenusurile le mixam cu 5 linguri de zahar, 3 linguri ulei, 3 linguri lapte.
Amestecam 1 lingurita de praf de copt cu 4 linguri de faina.
Le incorporam in compozitia cu oua, apoi 1 lingurita de esenta si 4 linguri de nuca macinata.
Punem albusurile peste si le amestecam usor cu o paleta de silicon.

Tapetam o tava mare de aragaz cu hartie de copt, turnam compozitia blatului.
Introducem tava in cuptorul incins, la o temperatura potrivita si lasam circa 12-14 minute pana este copt blatul.
Il scoatem cand este gata si il lasam sa se raceasca. La fel procedam si cu celalalt blat.

Crema:
Mixam galbenusurile cu zaharul.
Adaugam amidonul, cateva linguri de lapte si semintele de la pastaia de vanilie.
Restul de lapte il punem pe foc cu pastaia de vanilie.
Cand da in clocot, pastaia de vanilie o scoatem si o aruncam, dam focul la mic si adaugam amestecul cu amidon.
Invartim continuu sa nu faca cocoloase, pana se ingroasa ca o budinca.
Tragem de pe foc, acoperim cu folie si lasam sa se raceasca.
Mascarponele il mixam cu zaharul pudra.
Peste, punem crema ce s-a racit, mixam usor, iar la final adaugam ness-ul.
Asezam primul blat in tava, punem circa 3/4 din crema si o intindem cu o paleta.
Venim cu al 2 lea blat si ungem cu restul de crema.
Presaram cateva bombonele si dam prajitura la rece. 

Te lingi pe degete ce buna este! :)







12 comentarii:

  1. An Nou fericit cu multa sanatate !
    Ce arome minunate avem noi aiciiiiiii.....
    Cu drag te invit la Provocarea Weekend cu spor, a carei gazda sunt , in aceasta luna !
    http://sidyskitchen.blogspot.ro/2015/01/weekend-cu-spor.html
    Te astept cu drag !

    RăspundețiȘtergere
  2. Delicioasa!
    La multi ani!
    An Nou cu toate cele bune!

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu dau la nimeni ,este prea buna !
    O trec pe lista !
    La multi ani !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La multi ani! Pai sotul meu cand vedea ca pun pe un platou sa trimit cuiva, zicea pune mai putine bucati, sa ne ramana noua mai mult :)))))

      Ștergere
  4. Faina prajitura, asa cum ne-ai obisnuit :) La multi ani, Rocsy!

    RăspundețiȘtergere