luni, 2 februarie 2015

Ciorba de manzat


O ciorbita foarte gustoasa, doar ca mi-a scos par alb cat am fiert la carne, desi parea destul de frageda. M-am bucurat totusi de un final grandios, toata lumea fiind multumita de ce a iesit, chiar si eu am mancat. Eram sceptica daca o sa mananc sau nu, ca nu am mai servit carne de vita de ceva ani pentru ca, la un moment dat, nu i-am mai agreat deloc gustul si mi se facea rau. Dar ciorbaaaaa, buna de tot...

Ingrediente:
  • 2 felii os de manzat
  • 600 gr spata de manzat
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 1 radacina mica de pastarnac
  • 1 bucata ardei rosu
  • 100 gr rosii decojite in suc propriu (am folosit de la Sun Food)
  • 1 lingura sos de legume
  • sare
  • piper
  • bors pentru acrit, cam 500 ml
  • cativa taitei
  • salata de ardei iuti pentru servit (o gasiti la Bunatati din Natura)
Mod de preparare:
Spalam bucatile de os, carnea o spalam si o taiem bucatele mici.
Intr-o oala punem apa la fiert, cand da in clocot, dam drumul la carne si oase.
Luam spuma ce se formeaza, apoi o acoperim cu un capac si lasam sa fiarba bine. Mai adaugam apa fierbinte pe parcurs, cel putin la mine a fost nevoie.
Curatam ceapa, o tocam, pastarnacul si morocul il decojim si le taiem cubulete mici.
Ardeiul il taiem bucatele mici, patrunjelul il tocam marunt, indepartand cozile.
Incercam carnea, si cand este fiarta mai bine de jumatate, adaugam legumele pregatite mai sus, doar ca mai pastram putin patrunjel tocat.

Lasam sa fiarba vreo 20 de minute, punem rosiile decojite tocate si sosul de legume.
Dam gust cu sare si piper.
Lasam sa mai dea cateva colcote, adaugam borsul fierbinte.
Cand da in clocot, punem cativa taitei si mai lasam ciorba pe foc pana sunt fierti si acestia din urma.
Cand este gata, o tragem de pe foc, presaram patrunjelul verde tocat si lasam acoperita ciorba 10 minute, apoi servim.

La noi a fost servita cu smantana si salata de ardei iuti, pe care o gasiti la Bunatati din Natura.






6 comentarii:

  1. Buna ciorbita ta! Fierbe greu carnea de vita, eu o pun la macerat chiar si pt ciorba si o spal bine dupa, pup :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu mi-a venit in cap sa o fierb in oala sub presiune, ca era totul gata mai repede. Data viitoare. Pup!

      Ștergere
  2. Arata foarte bine si cred ca a meriat efortul chiar daca a durat mult pana s-a fiert carnea. Foarte reusite pozele!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai de asta m-am bucurat si eu ca a iesit delicioasa, iar alor mei le-a placut enorm. Multumesc pentru apreciere!

      Ștergere
  3. Mmmm,buna!! tocmai ce am facut si eu aceeasi ciorba!

    RăspundețiȘtergere