joi, 26 martie 2015

Limoncello


Ingrediente:
  • 12 lamai mari, cu coaja mai groasa
  • 1 litru alcool de 98 de grade
  • 800 gr zahar
  • 800 ml apa plata
Mod de preparare:
Spalam bine lamaile, le stergem cu un prosop curat de bucatarie.
Cu un cutit mai mic si bine ascutit, decojim lamaie, dar sa evitam cat de mult putem partea alba, care este amaruie.
Intr-un borcan din sticla punem cojile de lamaie impreuna cu alcool-ul.
Inchidem ermetic borcanul si lasam la macerat 10 zile.
Dupa acest timp, scurgem tot siropul lasat, aruncam cojile, clatim borcanul si punem inapoi siropul.
Apa plata o amestecam cu zaharul, pana acesta din urma se topeste.
Turnam siropul cu zahar peste siropul de lamaie cu alcool, le amestecam bine si le mai lasam la macerat inca 10 zile, borcanul tot inchis ermetic sa fie.
Dupa acest timp puteti servi.
Cu cat sta mai mult timp la macerat, cu atat este mai bun.
Iese destul de tarisor, asa ca daca doriti sa iese mai slabut, puneti mai multa apa si zahar!



11 comentarii:

  1. In Italia am baut prima oara acum multi ani.. dar nu m-am gandit sa fac si in casa, desi stiam de la sora`mea ca se poate.
    Cu drag

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Simona daca iti place, poti veni sa te servesc cu un paharel! :)

      Ștergere
  2. In Italia am baut prima oara acum multi ani.. dar nu m-am gandit sa fac si in casa, desi stiam de la sora`mea ca se poate.
    Cu drag

    RăspundețiȘtergere
  3. Am si eu in plan o reteta de limoncello. Yumyy

    RăspundețiȘtergere
  4. E bun și la deserturi ca și aromă.

    RăspundețiȘtergere
  5. Tare bun trebuie sa fie,eu am facut Crema de limoncello,mai pentru doamne!
    Pup Rocsy si weekend minunat!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Suna tare bine si o crema de limoncello. Pupici si numai bine!

      Ștergere