joi, 9 iulie 2015

Imi place sa folosesc produsele locale. Tie?




Imi doresc sa am parte de o alimentatie sanatoasa si de aceea am acceptat invitatia celor de la I know who grew it, o organizatie care sustine acest lucru.
Provocarea de a cumpara local, mi se pare cea mai potrivita pentru mine.
Imi place sa consum alimente cat mai sanatoase si incerc, imi dau silinta, ca sa gatesc cat mai sanatos pentru intreaga familie, sa ii feresc cat pot de toate chimicalele. Acum sa nu credeti ca mancam doar bio, sau ca nu ne mai facem din cand in cand o pofta "vinovata", insa totul este cu limite.
Din pacate nu am un spatiu verde in care sa imi pot cultiva singura legumele, fructele, ierburile aromatice, fara chimicale si sunt nevoita sa le cumpar.
Incerc sa imi procur mereu legumele, fructele din piata, de la oamenii din zona, (de la supermarket doar daca este o urgenta prea mare). Stiu, ca poate nici ei nu sunt 100% de incredere, insa daca frecventam piata, mergem macar o data pe saptamana la cumparaturi, incepem sa ii cunoastem, sa ne imprietenim, sa schimbam idei, ne dam seama daca fac parte din acea localitate si ca ei sunt cei care cultiva ceea ce vand si nu le aduc din alte parti. Este bine sa ii sustinem cumparand de la ei, pentru ca astfel participam la dezvoltarea zonei, iar daca agricultorii vad o dorinta mare din partea noastra, ca vrem cu adevarat produse poaspete si din localitate, cu siguranta isi vor da si ei silinta sa ne ofere tot ce este mai bun, natural si proaspat.
Se intampla sa mai fim "fraieriti" daca pot sa zic asa, dar sa le acordam credit si sa nu ii descurajam. 
Haideti sa incercam sa sustinem alimentatia sanatoasa, pe cei ce trudesc pe camp indiferent de de conditiile meteo. Incercand acest lucru poate nu ne mai expunem atator probleme de sanatate, poate nu vom mai fi atatia supraponderali si cu siguranta ne vom simti mai bine. Usor, usor va deveni o obisnuinta, ceva ce va face parte din viata noastra de zi cu zi.
Nu este un moft, nu este un trend, trebuie doar sa deschidem bine ochii si sa alegem ce este mai bun pentru viata voastra. O sa vedeti cat de simplu este.
Poate sunteti curiosi, poate am trezit un mic interes si acceptati si voi una sau chiar mai multe provocari.
Aici gasiti provocarile: stiucemanac.org

2 comentarii:

  1. Si eu mi-as dori sa am o gradina mica unde sa-mi cultiv macar o parte din ceea ce consumam.Din pacate probabil va ramane doar un vis.
    Si mie imi place sa fac cumparaturile de la piata,de la producatorii din jurul orasului meu.Chiar daca uneori si acestia mai folosesc unele substante pentru produsele lor,cred ca sunt mai "curate" decat cele din supermarket.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dia, cred ca toti ne-am dori o mica gradina, dar nu toti putem avea parte de ea. Cat despre produsele de la piata, cred ca sunt mai bune decat cele din magazine, mai ales daca iei de la oamenii cunoscuti din piata. Acum sa fim seriosi, mai nimic nu mai este 100% natural, dar macar incercam sa ne hranim cat de cat sanatos. Pup!

      Ștergere