marți, 28 februarie 2017

Parada Provocarii Cutia Misterelor pentru luna februarie

S-a mai incheiat o luna rece, friguroasa, dar am mai "incalzit-o" noi cu cateva bunatati.
Luna aceasta am fost gazda Provocarii Cutia Misterelor, unde am ales ca MERELE sa fie ingredientul vedeta. Lista cu restul de ingrediente a fost atat de accesibila tuturor ca ma asteptam la mult mai multe retete. Insa fiind luna scurta, fiecare a avut treburile sale, asa ca e bine si cu mai putine retete.

Maria Zambetania ne-a adus doua retete de vis:
Trandafiri din foietaj si mere
http://zambetania.blogspot.ro/2017/02/trandafiri-din-foietaj-si-mere-la-cutia.html

Si Tort cu brat de foietaj, mere si crema de branza
http://zambetania.blogspot.ro/2017/02/tort-cu-blat-foietaj-mere-si-crema-de.html


Margareta Cismasiu ne-a adus o prajitura cu un mod inedit de preparare:
Prajitura bulgareasca cu mere
https://margaretacismasiu.blogspot.ro/2017/02/prajitura-bulgareasca-cu-mere.html


Lacra Corduneanu a venit cu o delicioasa placinta frageda cu mere:
Ingrediente: Pentru aluat: 400 gr unt rece, 2 oua, 200 gr smantana, 50 ml lapte rece, vanilie, 200 gr zahar pudra, un praf sare, 800-850 gr faina .
Iar pentru umplutura: 1 kg mere date pe razatoare (eu nu le curat de coaja) si calite in putin unt cu sau fara zahar, depinde cat sunt de dulci, scortisoara si miez de nuca bucati mari
Mod de preparare:
Untul se taie cubulete, se amesteca cu zaharul pudra, mixam, apoi se adauga ouale, batem putin si punem smantana. Punem vanilia, laptele si sarea, faina. Aluatul obtninu l-am impartit in doua, o foaie intinsa, apoi merele calite si racite, deasupra fasii din aluat sau tot foaie simpla, cum doreste fiecare. Se coace prajitura, cand este gata se scoatem din cuptor. Rece, se pudreaza cu zahar si se serveste.



Cristina Iuliana Pana ne-a adus iar bunatati din casa zmeilor:
Guguluf cu mere
http://retete.panacris.ro/recipes/guguluf-cu-mere/

Salata din mere, sfecla, mix de fasole si branza
http://retete.panacris.ro/recipes/salata-din-mere-sfecla-mix-de-fasole-si-branza/

Si Foietaje cu mere
http://retete.panacris.ro/recipes/foietaje-cu-mere/


Am pregatit si eu doua retete, care pe noi ne-au incantat definitiv:
Placinta frageda cu mere
http://rocsyinbucatarie.blogspot.ro/2017/02/placinta-frageda-cu-mere.html
Si Mere in foietaj cu sos de vanilie
http://rocsyinbucatarie.blogspot.ro/2017/02/mere-in-foietaj-cu-sos-de-vanilie.html


Sper sa va placa parada si va multumesc din suflet pentru toate retetele!
Gazda lunii martie o sa fieeeeeeee Maria Zambetania.
Mult succes Maria si sa ai o lista minunata cu ingrediente.


4 comentarii:

  1. Rocsy, te aștept la sărbătoare de 3 ani misterioși, care se-mplinesc în martie. Sper să te inspire lista cea nouă. Pentru mine merele, n-aș fi crezut în veci, au născut câteva rețete de colecție și-ți tare mulțumesc pentru asta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Maria, se pot face niste retete minunate cu mere. Eu stiu, pentru ca am testat multe. Multumesc pentru tot!

      Ștergere
  2. Minunata parada. Multumim Roscy pentru gazduire :-*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc din suflet Cristina! Eu va multumesc ca ati participat! :*

      Ștergere