sâmbătă, 8 iunie 2019

Briose marmorate cu goji, curmale si caju

Briosele sunt prajituricile mele preferate! Daca ar fi dupa mine, cred ca as face saptamanal, asa mult imi plac. Daca au fructe, nuci, fructe uscate mi se par si mai grozave! Aaaa si sa nu fie uscate, ci prefer sa aiba o consistenta umeda, sa le pot consuma simple, sa nu trebuiasca sa beau lichid dupa ce mananc una. Prea bune au iesit!
Multe din produsele folosite la aceste briose sunt de la Sano Vita! Iubesc multe din produsele lor, sunt sanatoase, iar unele chiar nu imi lipsesc niciodata din bucatarie!
Nu uitati ca daca faceti una sau mai multe comenzi pe www.sanovita.ro, aveti 15% reducere daca introduceti codul "rocsyinbucatarie"!!!

Ingrediente:
  • 5 oua
  • 200 gr zahar brut
  • 100 ml ulei
  • 200 ml lapte de cocos
  • 250 gr faina
  • 1 lingura cu varf karob (pudra de rascove) sau cacao
  • 3 linguri goji uscate
  • 50 gr caju (am folosit Sano Vita)
  • 100 gr curmale (am folosit Sano Vita)
  • coaja rasa de la o portocala
  • 2 lingurite vanilie
  • 1 praf de copt
  • un praf de sare
Mod de preparare:
Goji le puneti la hidratat in putina apa calduta cu vanilie.
Dupa 10 minute, le puneti intr-o sita si le lasati sa se scurga.
Curmalele le taiati bucati potrivite, iar caju il taiati grosier.
Intr-un bol spargeti 3 oua intregi si doua galbenusuri.
Incepeti si mixati, adaugati zaharul brut treptat, pana compozitia isi dubleaza volumul, iar zaharul este bine topit.
Adaugati uleiul, amestecati, apoi laptele de cocos.
Cerneti faina, o incorporati treptat, impreuna cu coaja rasa de portocala.
La final puneti si vanilia.
Cele doua albusuri le bateti spuma cu un praf de sare.
Le adaugati peste compozitia de mai sus, amestecati usor cu o paleta de silicon
Puneti bucatile de curmale, goji si amestecati usor.
Intr-un bol, turnati cam un sfert din compozitia obtinuta.
Adaugati karobul cernut, dar si 2-3 linguri de lapte de cocos, amestecati cu o spatula.
Pregatiti o tava de briose, puneti hartiute in ele.
Le umpleti pe 3/4 cu aluatul de mai sus, deasupra presarati caju taiat.
Le introduceti in cuptorul incins, la 170 de grade, pentru 22 de minute. Faceti testul cu scobitoarea preventiv.
Cand sunt gata, le scoateti din cuptor si le lasati sa se raceasca. Mie mi-au iesti 18 bucati.
Le pastrati intr-o tava acoperita cu folie.
Serviti ori de cate ori doriti!
Sa aveti pofta!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu