marți, 18 februarie 2020

Mini checuri cu portocale si ciocolata

Cum va suna combinatia de portocale cu ciocolata? Va incanta? Noua ne place foarte mult, mai ales ca acum portocalele sunt atat de bune, dulci, aromate! Si cum checul Laurei imi facea de mult timp cu ochiul, trebuia sa il incerc si eu! Am ales sa le fac in varianta mini, pentru ca aveam aceste forme prin dulap, insa il puteti coace si in tava de chec sau una rotunda! Sunt minunate, asa ca sa le incercati, pentru ca o sa va placa enorm! Multumesc mult pentru reteta, Laura! 💗

Ingrediente:
  • 4 oua
  • 180 gr zahar brut
  • 200 ml suc proaspat de portocale
  • 140 ml ulei
  • 270 gr faina
  • 60 gr amidon
  • 1 pliculet praf de copt (10 gr)
  • 1 lingurita rasa bicarbonat
  • un praf de sare
  • 2 linguri coaja rasa de portocale
Pentru glazura:
  • 170 gr ciocolata 50% cacao
  • 100 ml frisca lichida 
  • decoratiuni
Mod de preparare:
Intr-un vas puneti ouale, un praf de sare si incepeti sa mixati.
Adaugati zaharul treptat si mixati pana ce acesta se topeste, iar compozitia isi dubleaza volumul.
Incorporati uleiul, apoi sucul de portocale.
Intr-un bol cerneti faina cu amidonul, praful de copt si bicarbonatul.
Incepeti si incorporati amestecul cu faina peste compozitia cu oua, dar treptat, in 2-3 transe.
La final adaugati si coaja rasa de portocale.
Pregatiti 10 forme de mini chec.
Le umpleti pe 3/4 cu aceasta compozitie si le asezati pe o tava mare.
Le introduceti in cuptorul incins, la 170 de grade, pentru 25 de minute.
Cand sunt gata, le scoteti din cuptor, le lasati sa se raceasca.
Pregatiti glazura:
Intr-un vas de inox puneti ciocolata rupta bucatele impreuna cu frisca lichida.
Transferati totul pe foc, amestecati continuu pana ciocolata este complet topita, iar cele doua ingrediente s-au omogenizat.
Cu o lingura, puneti glazura calda pe fiecare chec.
Deasupra presarati diverse decoratiuni.
Sa aveti pofta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu