joi, 16 februarie 2012

Cotlete de porc cu salata de primavara

Ingrediente:
  • 2 cotlete de porc
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 2 linguri ulei
  • 1 catel usturoi
  • patrunjel uscat
Pentru salata:
  • cateva frunze salata verde
  • 1 rosie
  • 2-3 ridichii
  • un sfert ardei rosu
  • sare
  • piper
  • zeama de lamaie
  • ulei
Mod de preparare:
Luam cele doua cotlete de porc si le spalam bine.
Le tamponam cu niste servete de bucatarie si le batem putin cu ciocanul de snitele.
Curatam catelul de usturoi,il taiem in doua si cu el frecam bucatile de carne , apoi le ungem cu putin ulei si le condimentam cu sare,piper,boia de ardei si presaram si putin patrunjel uscat pe ele.

Le dam la rece cam 15-20 minute.
Punem grillul la incins pe aragaz si asezam cele doua bucati de carne(eu le-am taiat pe jumatate bucatile de carne,ca erau feliile cam mari si nu se patrundeau bine).
Le lasam sa se faca la foc potrivit,acoperite.
Le invartim o data sau de doua ori,pana sunt gata.
Pregatim salata:
Spalam salata,rosia,ridichiile si ardeiul rosu.
Salata o tamponam cu un prosop curat si o rupem bucatele.
Rosia o taiem cuburi mai mari.
Ridichiile le curatam si le taiem bucatele.
Ardeiul rosu il facem feliute mici.
Le amestecam toate intr-un bol.
Intr-un castronel punem putin ulei,zeama de lamaie,sare si piper si amestecam bine pana sunt omogene.
Turnam acest dresing peste salata,atat cat dorim,dupa gust si o amestecam usor.
Daca cotletele sunt gata le asezati pe o farfurie ,alaturi puneti salata si serviti!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu