joi, 16 februarie 2012

Pandispan marmorat

Ingrediente:
  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 9-10 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • 1 esenta rom
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 praf de sare
  • 1 lingura cacao
  • coaja de lamaie rasa
Mod de preparare:
Separam albusurile de galbenusuri (ouale trebuie neaparat sa fie la temperatura camerei).
Mixam galbenusurile cu zaharul treptat pana ce acesta din urma se topeste, iar galbenusurile se albesc.
Adaugam zaharul vanilat, esenta si coaja de lamaie rasa si o incorporam in galbenusuri.
Separat batem albusurile spuma cu un praf de sare pana nu se dezlipesc de bol.
Le incorporam in galbenusuri.
Punem si praful de copt, iar la urma punem faina, treptat.
Luam o tava dreptunghiulara, nu foarte mare, o ungem cu margarina si o tapetam cu hartie de copt.
Turnam 3 sferturi de compozitie in tava.
Restul o amestecam cu cacaua .
O turnam peste cea alba si o marmoram cu o furculita.
Dam tava in cuptorul incins si il lasam acolo pana este copt (facem testul cu scobitoarea).
Il scoatem, il lasam la racorit si servim.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu