sâmbătă, 10 martie 2012

Copanele cu orez si legume de sezon

Ingrediente:
  • 4 copanele de pui
  • 200 gr orez
  • 3 rosii
  • 1 morcov
  • 1-2 cepe verzi
  • jumatate de ardei rosu
  • marar verde
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • 3 linguri ulei
  • 3-4 cani supa de legume
Mod de preparare:
Copanelele le spalam bine.
Rosiile le decojim si le taiem cubulete.
Morcovul il radem de coaja, apoi il maruntim.
Ceapa o curatam, o spalam bine si o tocam marunt.
Indepartam semintele de la ardei, apoi il taiem cuburi.
Intr-o oala de vreo 4-5 litri, punem uleiul la incins.
Punem copanelele si le lasam sa se rumeneasca cate 1 minut pe fiecare parte, cat sa iese sangele din ele.
Punem 2 cani si jumatate de supa peste ele.
Cand incepe sa fiarba adaugam si legumele taiate.
Lasam la foc potrivit si acoperim cu un capac.
Spalam orezul in 2-3 ape caldute.
Dupa ce copanelele au fiert cam 15-20 de minute, adaugam orezul.
Lasam totul sa fiarba la foc potrivit si invartim bine pentru a nu se prinde orezul de fundul oalei.
Daca mai este nevoie de supa (apa) mai adaugati, dar fierbinte, pentru a nu stopa fierberea mancarii.
Cand este aproape fiarta mancarea, o condimentam cu sare si piper dupa gust.
Mai dam cateva clocote si inchidem ochiul aragazului.
Deasupra presaram marar si patrunjel verde tocat.
Acoperim oala cu capac, ca sa ia mancarea aroma de la verdeata.
Pofta buna!

4 comentarii: