sâmbătă, 10 martie 2012

Pastai la borcane pentru iarna

Ingrediente:
  • pastai
  • sare mare
  • aspirine
Mod de preparare:
Pastaile le curatam capetele si le spalam bine.

Intr-o oala punem niste apa la fiert cu un praf de sare mare.
Cand apa incepe sa fiarba punem pastaile si le dam cateva clocote (nu le fierbem prea tare ca sa nu fie prea moi. Le incercati si le lasati sa fie putin tari).
Le scoatem cu o paleta intr-un bol iar apa o aruncam.
Spalam borcanele cu apa fierbinte si le punem la scurs cu gura in jos pe un prosop curat.
Asezam pastaile in borcane.
Acum pregatim apa cu sare:
La 1 litru de apa rece punem o lingura de sare.
Invartim pana ce sarea se topeste.
Punem apa sarata peste pastai, iar deasupra fiecarui borcan adaugam cate o aspirina pisata.
Infiletam bine borcanele si le invelim in hartie fiecare.
Le asezam intr-o oala si punem apa rece, cat sa acoperim borcanele cam pe 3 sferturi.
Deasupra punem un prosop curat de bucatarie, apoi punem oala pe flacara aragazului si sterilizam pastaile cam 20-25 de minute (20-25 de minute din momentul in care incepe sa fiarba apa din oala).
Cand sunt gata le scoatem din oala, le lasam sa se raceasca, apoi le dam la loc racoros pentru a se pastra pentru iarna.

7 comentarii:

  1. De cand ma intrebam cum se fac pastaile la borcan,cred ca o sa incerc si eu vara asta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Miti si eu am incercat pentru prima data anul trecut reteta asta si am avut pastai pana acum doua saptamani, au stat foarte bine..Mama nu mai pusese de ceva ani ca ultima data au fermentat, dar mi-a dat o vecina reteta asta si am pus prima data 3 borcane.Dupa doua saptamani m-am uitat la ele, am vazut ca stau foarte bine si am pus mai multe!Pup!

      Ștergere
    2. Miti si eu am incercat pentru prima data anul trecut reteta asta si am avut pastai pana acum doua saptamani, au stat foarte bine..Mama nu mai pusese de ceva ani ca ultima data au fermentat, dar mi-a dat o vecina reteta asta si am pus prima data 3 borcane.Dupa doua saptamani m-am uitat la ele, am vazut ca stau foarte bine si am pus mai multe!Pup!

      Ștergere
  2. eu nu vreau cu aspirina asa ca...fara aspirina fermenteaza!!!nici nu mai stiu cum sa le puuuun!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Puteti incerca fara aspirina, doar putin fierte, apoi facuta apa cu sare, turnata peste si sterilizate. Eu am patit sa fermenteze si de asta nu mai pun fara spirina. Daca nu, ramane varianta sa le congelati! :)

      Ștergere
  3. Pastai la borcan, fara conservant >> http://goo.gl/4jI25X

    RăspundețiȘtergere