sâmbătă, 10 martie 2012

Copanele cu orez si legume de sezon

Ingrediente:
  • 4 copanele de pui
  • 200 gr orez
  • 3 rosii
  • 1 morcov
  • 1-2 cepe verzi
  • jumatate de ardei rosu
  • marar verde
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • 3 linguri ulei
  • 3-4 cani supa de legume(daca nu aveti atunci folositi apa,eu am avut ca am fiert niste legume si era pacat sa o arunc)
Mod de preparare:
Copanelele le spalam bine cu apa calda  si incercam sa indepartam tot puful ce mai este pe ele.
Rosiile le decojim si le taiem cubulete.
Morcovul il radem de coaja apoi il maruntim.
Ceapa o curatam,o spalam bine si o tocam marunt.
Ardeiul rosu ii indepartam semintele,apoi il taiem patratele.
Intr-o oala ,de vreo 4,5 litri,punem uleiul la incins.
Punem copanelele si le lasam sa se rumeneasca cate 1 minut pe o parte,si 1 minut pe cealalta parte,cat sa iese sangele din ele.
Punem 2 cani si jumatate de supa peste ele.
Cand incepe sa fiarba adaugam si legumele taiate.
Lasam la foc potrivit si acoperim cu un capac.
Spalam orezul in 2,3 ape caldute.
Dupa ce copanelele au fiert cam 15-20 de minute adaugam orezul.
Lasam totul sa fiarba la foc potrivit,si invartim bine pentru a nu se prinde orezul de fundul oalei.
Daca mai este nevoie de supa (apa)mai adaugati,dar fierbinte ,pentru a nu stopa fierberea mancarii.
Cand este aproape fiarta mancarea o condimentam cu sare si piper,dupa gust.
Mai dam cateva clocote si inchidem ochiul aragazului.
Deasupra presaram marar si patrunjel verde tocat.
Acoperim putin oala cu capac,ca sa ia mancarea aroma de la verdeata.

4 comentarii: