luni, 26 martie 2012

Pasta de rosii

Ingrediente:
  • 5- 6 kg rosii
  • 1 lingura de sare mare
  • piper
  • 7-8  frunze de telina
  • circa 1 canita mica de ulei (nu puneti foarte mult sa nu iese grasa)
Mod de preparare:
Spalam bine rosiile.
Intr-o oala punem apa la fiert.
Cand aceasta da in clocot punem rosiile si le lasam cam 1 minut acolo.
Le scoatem cu o paleta intr-un bol si le lasam sa se rocoreasca putin, cat sa le suportam in maini.
Le decojim si le scoatem cotorul apoi le dam prin masina de tocat carne sau blender.
Luam o cratita si punem putin ulei.
 Adaugam rosiile tocate si lasam pasta la foc potrivit.
Punem sare si putin piper.
Lasam sa fiarba cam 30 minute.
Tocam frunzele de telina si le adaugam peste.



Mai lasam sa pe foc pana scade cam la jumatate (sa nu fie nici prea groasa, nici prea subtire).
Spalam niste sticle cu apa fierbinte (daca nu aveti sticle din sticla puteti pune in borcanele).
Punem pasta de rosii fierbinte in sticle.
Le infasuram intr-o patura si le lasam asa peste noapte.
A 2 a zi le ducem la loc racoros.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu