vineri, 6 aprilie 2012

Chec cu nuci si anason(de post)

Ingrediente:
  • 1 cana lapte de soia cu cacao
  • un sfert cana de ulei
  • jumatate cana de zahar
  • 1 steluta anason
  • 1 lingurita cacao
  • 1 varf de lingurita de ness praf
  • 1 praf de copt
  • coaja rasa de la jumatate de lamaie
  • o mana de miez de nuca
  • circa 1 cana faina
  • zahar pudra
Mod de preparare:
Intr-un bol punem laptele, zaharul, uleiul si le frecam bine cu un tel pana se topeste zaharul.

Adaugam praful de copt si coaja rasa de lamaie.
Anasonul il taiem cu un cutit bucatele mici si il punem in bol, apoi punem si ness-ul.
Incorporam faina, treptat, iar la urma punem cacaoa.
Nucile le tocam cu un cutit si le incorporam in compozitie.
Luam o tava de chec (sub orice forma), o ungem bine cu margarina si o tapetam cu faina alba.
Turnam compozitia in tava.
Aceasta o introducem in cuptorul incins la o temperatura potrivita.
Il lasam pana este copt(35-45 de minute maxim).
Cand este gata il scoatem, il lasam la racorit.
Il pudram cu zahar si servim!

6 comentarii:

  1. mmm ce bine arata :) vreu si eu o feliuta mica :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Arata excelent!!! felicitari pentru sigla Te invit la concurs http://pusikmea.blogspot.com/2012/04/concurs-de-iepuras.html Pup!

    RăspundețiȘtergere
  3. Cum mai e laptele de soya? Am baut ultima data acum vreo 2 ani.. mi-a placut atunci... dar la cum matrasesc astia lucrurile, ma gandesc daca e la fel..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este bun..mie nu-mi place cel simplu(oricum in general nu prea consum lactate,decat rar),dar acest lapte de soia cu cacao imi place...in schimb in prajituri e chiar foarte bun!!!

      Ștergere